Autismespekterforstyrrelse hos skolebarn og ungdom, Bodø

Gruppeopplæring, Ca 4 ganger per år, BUP autismeteam

Kurs for foreldre/foresatte som har barn i skolealder/ ungdom med nydiagnostisert autismespekterforstyrrelse.

Gjennom kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema. Du vil også møte en brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer fra å leve med den samme helseutfordringen. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du kan henvises til kurset via spesialisthelsetjeneste  eller behandler ved BUP:

Henvisningen sendes til:

Nordlandssykehuset, BUPA-Neståsen, Fagenhet for autisme, PB 1480, 8092 Bodø

Ca 4 ganger per år

Thalleveien 37, Rønvik

BUP Fagenhet for autisme
I samarbeid med Autismeforeningen og Lærings- og mestringssenteret
Innlegg fra
Ulike fagpersoner og Autismeforeningen
Kursleder Thor Arne Brekke   tlf: 75 57 08 74,
E-post: tab@nlsh.no

Kursdatoer

10-11 oktober 19

21-22. november 19

Kurset går over to dager.

Kurset har plass til ca 10 - 14 foreldre.

Rettigheter, egenandel, reise- og oppholdsutgifter

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du bruke denne lenken:

Innhold i kurset

• Hva er Autisme? Utfordringer og hverdagsliv
  • Autismeforeningen informerer om sitt tilbud
  • Erfaringsutveksling
  • Tilrettelegging for god utvikling
  • Rettigheter
  • Veien videre

Målsetting

Målet med pasient- og pårørendeopplæring i gruppe er å legge til rette for at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøring av egne ressurser for å ta gode beslutninger om egen helse, gjennomføre endringsprosesser og mestre langvarige helseutfordringer.

Utskriftsvennlig brosjyre

Kommer

Vår kursoversikt

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på Lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket