Diabetes type 2, Lofoten

Kurs , 1-2 ganger i året , Medisinsk avdeling Lofoten, Lærings- og mestringssenteret

3- dagers lærings- og mestringskurs  for deg med Diabetes type 2 og din nærmeste pårørende.

På Diabeteskurset møter man erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om aktuelle tema, samt brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer med å ha Diabetes type 2. På kurset vil en også lære gjennom å dele erfaringer med andre som har Diabetes type 2 og deres pårørende.

 

 

 

 

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Din fastlege, sykehuslege eller diabetessykepleier på poliklinikk ved NLSH kan henvise deg til kurset. Henvisning sendes elektronisk med lokalisasjon LMS Lofoten, eller per post til Medisinsk avdeling, Nordlandssykehuset Lofoten, Sykehusbakken 23, 8372 Gravdal.

Vi setter dato for kurs når det er nok henviste til å holde et kurs, og kursdeltakere får da innkalling med program for dagene i posten.

Når og hvor

Tid
1-2 ganger i året
Klokkeslett
 
Sted
Lofoten, Gravdal
Store møterom i 3. etasje ved Lofoten sykehus
 
Arrangør
Medisinsk avdeling Lofoten, Lærings- og mestringssenteret
i samarbeid med en erfaren representant for brukergruppen 
Kontakt
Kursleder:
Lotte Larsen (diabetessykepleier)
E-post: Lotte.Helene.Larsen@nordlandssykehuset.no
Tlf: 76060292

Rådgiver i lærings- og mestringssenteret Lofoten
Elin Pladsen
E-post: elin.pladsen@nlsh.no
Tlf: 75572151

 
 

Innhold

Medisinsk faktakunnskap om Diabetes og behandling. Råd om fysisk aktivitet. Kunnskap om ernæring ved Diabetes. Fotbehandling og senskader. Mestring og livsstilsendring ved kronisk sykdom. Muligheter og rettigheter ved sykdom. Informasjon om tilbud i kommunen. Brukererfaringer. God tid til erfaringsutveksling og spørsmål.

Målsetting

Målet er at du som har Diabetes og din nærmeste pårørende skal få hjelp til å mestre hverdagen, oppleve bedre forståelse og kontroll over situasjonen.

Praktisk informasjon

Dette kurset går over 3 enkeltdager der man skal delta på alle tre dagene. Det er plass til 16 deltagere totalt og det legges opp til diskusjoner i grupper og i fellesskap.

Du som er pasient betaler en egenandel som ved annen poliklinisk behandling kun første kursdag (selv om kurset går over flere dager). Din nærmeste pårørende deltar gratis. Du som er pasient kan få sykemelding av din fastlege for å delta på kurset. Din nærmeste pårørende kan søke sin arbeidsgiver om velferdspermisjon.

For informasjon om reise og opphold ta kontakt med pasientreiser. Du finner kontaktinformasjon til dem nederst på denne nettsiden.

Kursdatoer

Neste kurs: 15, 22 og 29 Mai 2019.

Program

DIA program 2018 Lofoten.pdf

Utskriftsvennlig brosjyre

Diabetes startkurs Lofoten.pdf 

Nyttige nettsider

DiabetesforbundetHelsebiblioteketPårørendesenteretNasjonal faglig retningslinje for Diabetes (Helsedirektoratet)
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.