Eksemkurs for foreldre til små barn, Bodø

Gruppeopplæring, 2 ganger per år, Barnepoliklinikk, Bodø, Lærings- og mestringssenteret

Dagskurs for foreldre til barn med Eksem.

Gjennom kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema. Du vil også møte en brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer fra å leve med den samme helseutfordringen. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ)  eller per post til Barnepoliklinikken, Nordlandssykehuset HF
Postboks 1480, 8092 Bodø.

I henvisningen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer (gjelder også pårørende/andre) og diagnose. Når det er foreldre/foresatte som deltar skal barnets navn og fødselsnummer fremgå av henvisningen. Diagnose må også være med, eller en beskrivelse av sykdom/funksjon. Dette gjelder også i de tilfeller hvor barnet selv ikke skal delta.

Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset.

2 ganger per år

Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret, fløy H, 1. etasje

Barnepoliklinikk, Bodø, Lærings- og mestringssenteret
i samarbeid erfaren bruker fra Norges Astma og allergiforbund
Innlegg fra
Lege, apotekteknikker, erfaren brukerrepresentant, barnesykepleier og barne- og ungdomsspsykiater
Kursleder:
Stine Hagen Langfjord
E-post: Stine.Langfjord@nordlandssykehuset.no

Lærings- og mestringssenteret
E-post: lmsenter@nlsh.no

Kursdatoer

Planlegges kurs i Mai og Oktober 2019, datoer kommer.

Dagskurs for foreldre til små barn med eksem.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine og kioskutsalg.

Rettigheter, egenandel, reise- og oppholdsutgifter

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du klikke her:

Zefyr hotell

Innhold i kurset

Hva er eksem og hvordan kan vi behandle det. Utfordringer i dagliglivet og hvordan kan vi håndtere dem. Brukererfaring. Praktisk eksembehandling. Rettigheter.

Målsetting

Målet med pasient- og pårørendeopplæring i gruppe er å legge til rette for at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøring av egne ressurser for å ta gode beslutninger om egen helse, gjennomføre endringsprosesser og mestre langvarige helseutfordringer.

Utskriftsvennlig brosjyre

Utskriftsvennlig brosjyre kommer.

Vår kursoversikt

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket