Epilepsikurs for foreldre til barn med epilepsi, Bodø

Gruppeopplæring, Barnehabilitering, Bodø

2 dagers foreldrekurs om epilepsi hos barn

Gjennom kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema. Du vil også møte en brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer fra å leve med den samme helseutfordringen. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ)  eller per post til  Barneavdelingen, Nordlandssykehuset Bodø,  Parkveien 95, 8092 Bodø

I henvisningen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer (gjelder også pårørende/andre) og diagnose.

Når det er foreldre/foresatte som deltar skal barnets navn og fødselsnummer fremgå av henvisningen. Diagnose må også være med, eller en beskrivelse av sykdom/funksjon. Dette gjelder også i de tilfeller hvor barnet selv ikke skal delta.

Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset

Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret, fløy H, 1. etasje

Barnehabilitering, Bodø
i samarbeid med representant fra norsk epilepsiforbund.
Innlegg fra
Lege, sykepleier, sosionom, erfaren brukerrepresentant og NAV hjelpemiddelsentral.
Kursleder Jane Storå
E-post: jane.stora@nlsh.no

Kursledere Brit Astrid Helland
E- post: brit.astrid.helland@nlsh.no

Lærings- og mestringssenteret H1
E-post: lmsenter@nlsh.no

Kursdato

21. og 22 april 2020

Praktisk informasjon

Kurset går over to dager og er rettet mot foreldre til barn med epilepsi, besteforeldre eller andre nærpersoner som er knyttet til barnet.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine og kioskutsalg.

Rettigheter, egenandel, reise- og oppholdsutgifter

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du klikke her:

Zefyr hotell

Innhold i kurset

• Hva er epilepsi?
  • Gjennomgang av anfallstyper
  • Håndtering av anfall i hverdagen
  • Pedagogiske aspekter
  • Fritid – med fokus på mestring
  • Epilepsi i familien, søsken
  • Trygderettigheter og stønader

Målsetting

Målet med pasient- og pårørendeopplæring i gruppe er å legge til rette for at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøring av egne ressurser for å ta gode beslutninger om egen helse, gjennomføre endringsprosesser og mestre langvarige helseutfordringer.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Lærings- og mestringskurs, Epilepsi barn

Vår kursoversikt

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Behandlingsinformasjon om Epilepsi ved Nordlandssykehuset

Helsenorge