Hjerneslag Lofoten

Gruppeopplæring , 1 gang i året , Medisinsk klinikk, Lærings- og mestringssenteret

3-dagers Lærings- og Mestringskurs for deg som er hjerneslagrammet og din nærmeste pårørende.

Gjennom kurset møter man erfarne fagfolk fra sykehuset og Vestvågøy kommune som foreleser om ulike tema, samt en erfaren brukerrepresentant og hans nærmeste pårørende som forteller om sine erfaringer. På kurset vil en også lære gjennom å dele erfaringer med hverandre. Vi anbefaler at du deltar aktivt med spørsmål og erfaringsdeling for best mulig utbytte av tilbudet

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Din sykehuslege, fastlege eller slagsykepleier kan henvise deg. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ) til Medisinsk klinikk, lokalisasjon LMS Lofoten, eller per post til Medisinsk avdeling, Nordlandssykehuset Lofoten, Sykehusbakken 23, 8372 Gravdal.

I henvisningen må det påføres fullstendig navn, fødselsnummer og diagnose, og det må fremgå at det henvises til Lærings- og Mestringskurs.

Deltagere vil motta innkalling og nærmere program for kursdagene fra sykehuset når det er mange nok henviste til å holde kurs.

Når og hvor

Tid
1 gang i året
Klokkeslett
 
Sted
Lofoten, Gravdal
Store møterom, 3 etasje
 
Arrangør
Medisinsk klinikk, Lærings- og mestringssenteret
 
Kontakt
Rådgiver ved Lærings- og Mestringssenteret, NLSH Lofoten: Elin Pladsen 755 72 151
Elin.Pladsen@nlsh.no

Hjerneslagsykepleier/kursleder Lill Fygle: 94885661
(mandag-torsdag kl 10:00-14:00)
 

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap, Fysisk aktivitet, Om normale følelsesmessige reaksjoner og mestring av sykdom, De usynlige vanskene, Kommunikasjon, samliv og sosialt nettverk, Det å være pårørende, Informasjon om tilbud i kommunene og rehabilitering, Innlegg fra tidligere slagrammet og pårørende.

Målsetting

Målet er at du og din pårørende skal få hjelp til å mestre hverdagen, oppleve bedre forståelse og kontroll over situasjonen.

Praktisk informasjon


Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Hjerneslag Lofoten.pdf

Kursdatoer

Mars 2019. Datoer kommer.

Program

Program Hjerneslag Lofoten.pdf

Nyttige nettsider

LHL/hjerneslagLandsforeningen for SlagrammedeNorsk forening for SlagrammedeHelsedirektoratets nasjonale faglige retningslinje for rehabilitering og behandling av hjerneslagPårørendesenteret

Helsedirektoratets pårørendeveileder

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.