Hjerteinfarkt Lofoten

Gruppeopplæring , 1-2 ganger i året , Medisinsk klinikk, Lærings- og mestringssenteret

2-dagers Lærings- og Mestringskurs for deg som har hatt hjerteinfarkt og din nærmeste pårørende.

På kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset og kommunen som foreleser om ulike tema, samt en erfaren brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer med hjertesykdom. På kurset lærer man også gjennom å dele erfaringer med andre i samme situasjon. Det blir god tid til spørsmål og erfaringsutveksling underveis, og vi anbefaler at du deltar aktivt for å få best mulig utbytte av tilbudet

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Din sykehuslege eller fastlege kan henvise deg. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ) til Medisinsk klinikk, lokalisasjon LMS Lofoten, eller per post til Medisinsk avdeling, Nordlandssykehuset Lofoten, Sykehusbakken 23, 8372 Gravdal.

I henvisningen må det påføres fullstendig navn, fødselsnummer og diagnose, og det må fremgå at det henvises til Lærings- og Mestringskurs.

Deltagere vil motta innkalling og nærmere program for kursdagene fra sykehuset når det er mange nok henviste til å holde kurs.

Når og hvor

Tid
1-2 ganger i året
Klokkeslett
 
Sted
Lofoten, Gravdal
Store møterom 3 etasje
 
Arrangør
Medisinsk klinikk, Lærings- og mestringssenteret
 
Kontakt
For mer informasjon om kurset kontakt kursledere/sykepleiere ved medisinsk avdeling:
Nina Markussen og Michael Wilhelmsen 952 96 502

Rådgiver ved Lærings- og Mestringssenteret:
Elin Pladsen 755 72 151
Elin.Pladsen@nlsh.no
 

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap, virkninger og bivirkninger av medisiner, erfaringer fra en som har hatt hjerteinfarkt, fysisk aktivitet, hjertevennlig kosthold, motivasjon og livsstilsendring, normale følelsesmessige reaksjoner og mestring ved kronisk sykdom, samliv og seksualitet, det å være pårørende, informasjon om tilbud i kommunene og rehabilitering.

Målsetting

Målet er at du og din pårørende skal få hjelp til å mestre hverdagen, oppleve bedre forståelse og kontroll over situasjonen

Praktisk informasjon

Kurset går over to dager på dagtid. Din nærmeste pårørende er velkommen til å delta, og det vil være fokus på pårørendes opplevelser og rolle i løpet av kurset.

Du som er pasient betaler egenandel som ved andre polikliniske konsultasjoner for første dag av kurset. Kurset inngår i frikortordningen. Pårørende deltar gratis.

Kurset er en del av behandlingsforløpet til pasienter som har hatt hjerteinfarkt, og du kan få sykemelding for å delta. Pårørende kan søke velferdspermisjon av sin arbeidsgiver.

Reiseutgifter:

Pasientreiser

Refusjon av utlegg for kost og overnatting:

Kost og overnattingUtskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Hjerteinfarkt Lofoten.pdf

Kursdatoer

6 og 7 Desember 2018

Program

Program Hjerte Lofoten.pdf

Nyttige nettsider

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL)Hjertelinjen 23 12 00 50PårørendesentertHelsebiblioteket

Hjerteinfarkt. Norsk helseinformatikk

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.