Lungekreft

Gruppeopplæring , Ca 1 gang per år , Medisinsk klinikk

Lærings- og mestringskurs for deg som har lungekreft og har vært behandlet med kirurgi, stråling eller cellegift. Du er velkommen til å invitere en av dine nærmeste til å delta på kurset sammen med deg.

Kunnskap gir økt trygghet og mestring i hverdagen. På kurset vil du møte erfarne fagfolk fra sykehuset som vil forelese om ulike tema. I tillegg møter du en brukerrepresentant som vil fortelle om sine erfaringer med lungekreft, samt orientere om lungekreftforeningens tilbud. Du vil også lære gjennom å dele erfaringer med andre som har lungekreft og deres pårørende.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du trenger henvisning fra lege for å kunne delta. Henvisning sendes Medisinsk klinikk, Nordlandssykehuset HF, Postboks 1480, 8092 Bodø

Når og hvor

Tid
Ca 1 gang per år
Klokkeslett
 
Sted
Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret, fløy H, etasje 1.
 
Arrangør
Medisinsk klinikk
i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret, Vardesenteret og Lungekreftforeningen. Medisinsk ansvarlig lege er Terje Tollåli. 
Kontakt
Kursledere Trude Kristiansen og Monica Naess
E- post: trude.merete.kristiansen@nordlandssykehuset.no
monica.naess@nordlandssykehuset.no
Telefon: 75 53 44 60

Lærings- og mestringssenteret
E-post: lmsenter@nlsh.no
Telefon: 75 57 11 68
  
 

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap, behandling og oppfølging ved lungekreft. Muligheter og rettigheter ved sykdom. Fysisk aktivitet avspenning og fatigue. Kostråd. Å leve med alvorlig sykdom. Presentasjon av Vardesenteret og Lungekreftforeningens tilbud.

Målsetting

Målet ar at du som har lungekreft og din pårørende skal få hjelp til å mestre hverdagen, oppleve bedre forståelse og kontroll over situasjonen.

Praktisk informasjon

Det er plass til 16 deltagere totalt og det legges opp til diskusjoner i grupper og i fellesskap. For informasjon om reise og opphold ta kontakt med pasientreiser. Du finner kontaktinformasjon til dem nederst på denne nettsiden.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Nyttige nettadresser

http://www.kreftforeningen.no

http://www.lungekreftforeningen.no

https://helsenorge.no

http://www.helsebiblioteket.no

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.