Lungekreft

Gruppeopplæring , Ca 1 gang per år , Medisinsk klinikk

Lærings- og mestringskurs for deg som har lungekreft og har vært behandlet med kirurgi, stråling eller cellegift. Du er velkommen til å invitere en av dine nærmeste til å delta på kurset sammen med deg.

Kunnskap gir økt trygghet og mestring i hverdagen. På kurset vil du møte erfarne fagfolk fra sykehuset som vil forelese om ulike tema. I tillegg møter du en brukerrepresentant som vil fortelle om sine erfaringer med lungekreft, samt orientere om lungekreftforeningens tilbud. Du vil også lære gjennom å dele erfaringer med andre som har lungekreft og deres pårørende.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du trenger henvisning fra lege for å kunne delta. Henvisning sendes Medisinsk klinikk, Nordlandssykehuset HF, Postboks 1480, 8092 Bodø

Når og hvor

Tid
Ca 1 gang per år
Klokkeslett
 
Sted
Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret, fløy H, etasje 1.
 
Arrangør
Medisinsk klinikk
i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret, Vardesenteret og Lungekreftforeningen. Medisinsk ansvarlig lege er Terje Tollåli. 
Kontakt
Kursledere Trude Kristiansen og Monica Naess
E- post: trude.merete.kristiansen@nordlandssykehuset.no
monica.naess@nordlandssykehuset.no
Telefon: 75 53 44 60

Lærings- og mestringssenteret
E-post: lmsenter@nlsh.no
Telefon: 75 57 11 68
  
 

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap, behandling og oppfølging ved lungekreft. Muligheter og rettigheter ved sykdom. Fysisk aktivitet avspenning og fatigue. Kostråd. Å leve med alvorlig sykdom. Presentasjon av Vardesenteret og Lungekreftforeningens tilbud.

Målsetting

Målet ar at du som har lungekreft og din pårørende skal få hjelp til å mestre hverdagen, oppleve bedre forståelse og kontroll over situasjonen.

Praktisk informasjon

Det er plass til 16 deltagere totalt og det legges opp til diskusjoner i grupper og i fellesskap. For informasjon om reise og opphold ta kontakt med pasientreiser. Du finner kontaktinformasjon til dem nederst på denne nettsiden.

Kursdato

Det er ikke satt opp dato for neste kurs enda, ta kontakt med kursleder Trude Kristiansen for mer informasjon.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Nyttige nettadresser

http://www.kreftforeningen.no

http://www.lungekreftforeningen.no

https://helsenorge.no

http://www.helsebiblioteket.no

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.