Morbus Crohn- kurs for voksne, Bodø

Gruppeopplæring , Medisinsk dagenhet og poliklinikk, K4 Bodø

2 dagers Lærings- og mestringskurs for deg med Morbus Crohn og din pårørende

Gjennom kurset møter man erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema og en erfaren brukerrepresentant som forteller om hvordan han håndterer hverdagen med Morbus Crohn. På kurset vil man også lære gjennom å dele erfaringer med hverandre.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Henvisningen sendes Medisinsk poliklinikk, Nordlandssykehuset HF, Postboks 1480, 8092 BODØ

Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret, fløy H, 1. etasje

Medisinsk dagenhet og poliklinikk, K4 Bodø
i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret og erfaren brukerrepresentant fra Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer, LMF.
Kursledere:
Bente Bekkavik og Anne Berit Sleipnes
E-post: timekontork4@nlsh.no

Lærings- og mestringssenteret
E-post: lmsenter@nlsh.no

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap og behandling. Naturlige følelsesmessige reaksjoner på kronisk sykdom. Brukererfaring. Utfordringer og mestringsstrategier i hverdagen. Ernæring. Fysisk aktivitet og avspenning. Trygderettigheter. Erfaringsutveksling. Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer, LMF.

Målsetting

Målet er at du som har Morbus Crohn og din pårørende skal få hjelp til å mestre hverdagen, oppleve bedre forståelse og kontroll over situasjonen.

Praktisk informasjon

Kurset er for pasienter med Morbus Crohn og deres pårørende. Ved få påmeldte deltagere slår vi sammen kursdeltagere med Morbus Crohn og kursdeltagere med Ulcerøs kolitt.  Kurset går over to dager. Det legges opp til diskusjoner i grupper.

For informasjon om reise og opphold ta kontakt med Pasientreiser. Du finner kontaktinformasjon til dem nederst på denne nettsiden.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

LMS_Mestringskurs_MorbusCrohn (003).pdf

Kursdatoer 2018

Det settes opp 1 felles kurs for Morbus Crohn og Ulcerøs kolitt høsten 2018. Ved nok antall henviste planlegges det kurs for Morbus Crohn og for Ulcerøs kolitt hver for seg Januar/Februar 2019. Datoer kommer.

Kursdato høsten 2018:

25. og 26. Oktober

Nyttige nettadresser

Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer, LMF

Norsk forening for stomi, reservoar og mage-tarmkreft, NORILCOHelsenorgeHelsebiblioteketFilmer om Morbus Crohn og Ulcerøs kolitt:

Morbus Crohn

Ulcerøs kolitt