Morbus Crohn, kurs for voksne - Bodø

2 dagers Lærings- og mestringskurs for voksne med Morbus Crohn og deres pårørende.

Sammen om mestring, læring for livet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ)  eller per post til Medisinsk poliklinikk, Nordlandssykehuset HF, Postboks 1480, 8092 BODØ

I henvisningen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer (gjelder også pårørende/andre) og diagnose.

Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset.

Praktisk informasjon

Kurset er for pasienter med Morbus Crohn og deres pårørende. Ved få påmeldte deltagere slår vi sammen kursdeltagere med Morbus Crohn og kursdeltagere med Ulcerøs kolitt.

Kurset går over to dager og det legges opp til diskusjoner i grupper.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine og kioskutsalg.

Kurset gjennomføres på Lærings- og mestringssenteret i fløy H, første etasje.

Virtuell vandring i kurslokalene

Rettigheter, egenandel, reise- og oppholdsutgifter

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du bruke denne lenken:

Zefyr hotell

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap og behandling. Naturlige følelsesmessige reaksjoner på kronisk sykdom. Brukererfaring. Utfordringer og mestringsstrategier i hverdagen. Ernæring. Fysisk aktivitet og avspenning. Trygderettigheter. Erfaringsutveksling. Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer, LMF.

Målsetting

Målet med pasient- og pårørendeopplæring i gruppe er å legge til rette for at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøring av egne ressurser for å ta gode beslutninger om egen helse, gjennomføre endringsprosesser og mestre langvarige helseutfordringer.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Lærings- og mestringskurs Morbus Crohn

Lærings- og mestringssenteret i Nordlandssykehuset

Lærings- og mestringssenteret (LMS) er et kunnskapssenter for pasient- og pårørendeopplæring.  Her har vi samlet informasjon om oss og våre tilbud til deg som ønsker kompetanseheving i helsepedagogikk. Du finner også informasjon om våre lokaler og kontaktinformasjon til alle ansatte.

Lærings- og mestringssenteret i Nordlandssykehuset

Kursoversikt for pasienter og pårørende

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på Lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket

Norsk forening for stomi, reservoar og mage-tarmkreft, NORILCO

Filmer om Morbus Crohn og Ulcerøs kolitt:

Morbus Crohn

Ulcerøs kolitt