Morbus Crohn- kurs for voksne, Bodø

Gruppeopplæring, Medisinsk dagenhet og poliklinikk, K4 Bodø, Lærings- og mestringssenteret

2 dagers Lærings- og mestringskurs for voksne med Morbus Crohn og deres pårørende

Gjennom kurset møter man erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema, samt en erfaren brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer. På kurset vil en også lære gjennom å dele erfaringer med hverandre. Vi anbefaler at du deltar aktivt med spørsmål og erfaringsdeling for best mulig utbytte av tilbudet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ)  eller per post til Medisinsk poliklinikk, Nordlandssykehuset HF, Postboks 1480, 8092 BODØ

I henvisningen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer (gjelder også pårørende/andre) og diagnose.

Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset.

Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret, fløy H, 1. etasje

Medisinsk dagenhet og poliklinikk, K4 Bodø, Lærings- og mestringssenteret
i samarbeid med erfaren brukerrepresentant fra Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer, LMF.
Innlegg fra
Lege, sykepleier, ernæringsfysiolog, erfaren bruker og Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer, LMF.
Kursledere:
Bente Bekkavik og Anne Berit Sleipnes
E-post: timekontork4@nlsh.no

Lærings- og mestringssenteret
E-post: lmsenter@nlsh.no

Kursdatoer

11. og 12. Februar 2019

4. og 5. April er det Ulcerøs kolitt- kurs. Ved få kursdeltagere med Ulcerøs kolitt,  kan dette kurset bli åpnet for deltagere med Morbus Crohn.

Praktisk informasjon

Kurset er for pasienter med Morbus Crohn og deres pårørende. Ved få påmeldte deltagere slår vi sammen kursdeltagere med Morbus Crohn og kursdeltagere med Ulcerøs kolitt.  Kurset går over to dager. Det legges opp til diskusjoner i grupper.

Både pasienter og pårørende har rettigheter i forhold til reise og opphold. Les mer om rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du bruke denne lenken:

Zefyr hotell

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap og behandling. Naturlige følelsesmessige reaksjoner på kronisk sykdom. Brukererfaring. Utfordringer og mestringsstrategier i hverdagen. Ernæring. Fysisk aktivitet og avspenning. Trygderettigheter. Erfaringsutveksling. Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer, LMF.

Målsetting

Målet med pasient- og pårørendeopplæring i gruppe er å legge til rette for at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøring av egne ressurser for å ta gode beslutninger om egen helse, gjennomføre endringsprosesser og mestre langvarige helseutfordringer.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Lærings- og mestringskurs Morbus Crohn

Vår kursoversikt

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på Lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket

Norsk forening for stomi, reservoar og mage-tarmkreft, NORILCO

Filmer om Morbus Crohn og Ulcerøs kolitt:

Morbus Crohn

Ulcerøs kolitt