Nordlandssykehuset i Stormen: Hjerteinfarkt - PCI

I 2020 startet Nordlandssykehuset opp et eget PCI-senter. Hva har skjedd i løpet av disse to årene? Hva har vi erfart så langt? Og hva er planene videre?
 Illustrasjon av et hjerte

Når pasienter i Nordland får akutt hjerteinfarkt er det viktig å starte behandling så tidlig som mulig. Skaden på hjertet forverres jo lengre tid det tar for behandlingen gis.

10. februar 2020 startet Nordlandssykehuset opp et eget PCI-senter. Nå behandler vi pasienter daglig med utblokking av kransarterier i hjertet.

Hva har skjedd i løpet av disse to årene? Hva har vi erfart på denne tiden og hva viser registerdata? Hva er planene videre for PCI-sentret?

For å belyse dette er avdelingsoverlege og kardiolog Hanne Bjørnstad invitert til å fortelle litt om hva som skjer ved hjerteinfarkt og behandling av dette. Hva er den beste behandlingen nå og hva er PCI.

Vi får også besøk av
  • Kardiolog Thor Trovik si litt om aktiviteten på PCI laboratoriet fra oppstart til nå. Hva viser tallene så langt og hva er planene videre.
  • Jan Ove Edvardsen har gjennomgått behandling ved PCI sentret vårt. Han vil dele noen erfaringer om denne behandlingen.
Velkommen!


Fant du det du lette etter?