Overvekt Lofoten

Gruppeopplæring , 2 ganger i året , Medisinsk klinikk, Lærings- og mestringssenteret

Motivasjons- og mestringskurs for sykelig overvektige.

Motivasjons- og mestringskurs for deg som er overvektig og som følges opp ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO) ved NLSH Lofoten. Gjennom kurset møter man erfarne fagfolk som foreleser om ulike tema, samt erfarne brukerrepresentanter som forteller om sine erfaringer med vektnedgang ved livsstilsendring og ved overvektsoperasjon. På kurset vil en også lære gjennom å dele erfaringer med hverandre. Vi anbefaler at du deltar aktivt med spørsmåll og erfaringsdeling for å få best mulig utbytte av tilbudet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kurset er en del av behandlingsforløpet ved LSSO, NLSH Lofoten. Du trenger henvisning for å delta. Be din sykepleier ved poliklinikk for sykelig overvektige henvise deg til kurset. Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset.

Når og hvor

Tid
2 ganger i året
Klokkeslett
 
Sted
Lofoten, Gravdal
Store møterom, 3 etasje
 
Arrangør
Medisinsk klinikk, Lærings- og mestringssenteret
 
Kontakt
Sykepleiere ved poliklinikk for sykelig overvekt/kursledere:
Trine.Edvardsen@nlsh.no
Sylvi.Lorentzen@nlsh.no

Rådgiver ved Lærings- og Mestringssenteret, NLSH Lofoten: 755 72 151
Elin.Pladsen@nlsh.no
 

Kursdatoer

Våren 2019? datoer kommer.

Praktisk informasjon

Både pasienter og pårørende har rettigheter i forhold til reise og opphold. Les mer om rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap, Motivasjon og Mestring, Endring, Fysisk Aktivitet, Ernæring og kosthold, Innlegg fra brukerrepresentanter som har oppnådd vektreduksjon ved operasjon og livsstilsendring, informasjon fra Frisklivssentralen Vestvågøy kommune.

Målsetting

Målet med pasient- og pårørendeopplæring i gruppe er å legge til rette for at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøring av egne ressurser for å ta gode beslutninger om egen helse, gjennomføre endringsprosesser og mestre langvarige helseutfordringer.

Utskriftsvennlig brosjyre

Motivasjonskurs Overvekt Lofoten.pdf

Program

Program Overvekt Lofoten.pdf

Vår kursoversikt

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud ved Lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettsider

Behandlingsforløp Fedme NLSH

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.