Overvektskurs - Lofoten

To dagers lærings- og mestringskurs for deg som følges opp ved lokalt senter for sykelig overvekt i Lofoten.

Sammen om mestring, læring for livet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kurset er en del av behandlingsforløpet ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO), Nordlandssykehuset Lofoten. Du trenger henvisning for å delta. Be din sykepleier ved poliklinikk for sykelig overvektige henvise deg til kurset. Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset.

For å få utredning og behandling ved LSSO Lofoten trenger du henvisning av lege. Kriterier for henvisning kan du lese mer om her: 

Henvisning av pasienter med sykelig overvekt

Praktisk informasjon

Kurset går over to dager på dagtid. Det legges opp til diskusjoner i grupper og i fellesskap. Siste time første dag av kurset er det lett fysisk aktivitet i treningssal med fysioterapeut. Husk egende klær til denne økten.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine og kioskutsalg.

Rettigheter, egenandel, reise - og oppholdsutgifter

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

Innhold i kurset

Gjennom kurset møter man ulike fagfolk fra sykehuset og vestvågøy kommune. Du møter også to brukerrepresentanter som deler sine erfaringer med å leve med sykelig overvekt - og hvordan de ved hjelp av ulike metoder har oppnådd vektnedgang og bedre livskvalitet. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål utveksle erfaringer med de andre kursdeltakerne.  

Her ser du et eksempel på et tidligere program, med de ulike tema som dekkes:

Program 11-12 februar 2020.pdf

Målsetting

På lærings- og mestringskurs lærer du om helseutfordringen din, behandlingsvalg og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.

Målet med kurset er at pasienter og pårørende tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og bevisstgjøres egne ressurser for å håndtere livet.

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned:

Motivasjonskurs Overvekt Lofoten.pdf

Lærings - og mestringssenteret i Nordlandssykehuset

Lærings- og mestringssenteret (LMS) er et kunnskapssenter for pasient- og pårørendeopplæring. Her har vi samlet informasjon om oss og våre tilbud til deg som ønsker kompetanseheving i helsepedagogikk. Du finner også informasjon om våre lokaler og kontaktinformasjon til alle ansatte.

Lærings- og mestringssenteret i Nordlandssykehuset

Kursoversikt for pasienter og pårørende

Lenke til våre øvrige kurstilbud for pasienter og pårørende:

Kurs og opplæring for pasienter og pårørende

Nyttige nettadresser

Her kan du finner nettsider med kvalitetssikret informasjon om helse og mestring. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene:

Behandlingsforløp fedme Nordlandssykehuset

Helsenorge: Behandling av overvekt med legemidler og operasjon

Helsenorge: Mitt valg. Samvalg ved sykelig overvekt

Kvalitetssikret informasjon om helse og mestring
Fant du det du lette etter?