Pårørendekurs, psykisk helse og rus, Bodø

Gruppeopplæring, Psykoseteamet

Mestringskurs over tre ettermiddager med en ukes mellomrom for deg som er pårørende til noen som har utfordringer i forhold til psykisk helse og/eller rus.

Gjennom kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne. Dette er et tilbud til pårørende til mennesker med psykisk sykdom og/eller rusavhengighet, som er tilknyttet Psykoseteamet/Salten DPS og NKS Veiledningssenter for pårørende til rusmiddelavhengige.

Bodø, sentrum
Lærings- og mestringssenteret 1.etg, Fløy H

Psykoseteamet

Innlegg fra
Fagpersoner ved psykoseteam og NKS veiledningssentret for pårørende
Rita Hove
Psykoseteamet
Tlf 995 55 020
Rita.Hove@nordlandssykehuset.no

Susanne Nymark
NKS Veiledningssenter for pårørende
Tlf 468 55 262
bodo@veiledningssenter.no

Lærings- og mestringssenteret
lmsenter@nlsh.no

Kursdatoer

Kommer

Praktisk informasjon

Kurset er beregnet for pårørende til mennesker med psykisk sykdom og/eller rusavhengighet, som er tilknyttet Psykoseteamet/Salten DPS og NKS Veiledningssenter for pårørende til rusmiddelavhengige.

Kurset går på ettermiddagstid over tre ganger med en ukes mellomrom. Det er gratis men krever forpliktende påmelding.

For mer informasjon og påmelding, kontakt kursledere Rita Hove eller Susanne Nymark

Rettigheter, egenandel, reise- og oppholdsutgifter

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du bruke denne lenken:

Innhold i kurset

Tema som vil bli berørt

•  Å være pårørende over tid. Reaksjoner, belastninger og behov.
  •  Fokus på egen helse og mestring.
  • Kommunikasjon og samarbeid med helsevesenet     og  andre  støttespillere.
  • Pårørendes rettigheter.

Målsetting

Hensikten med kurset er å gi deg grunnleggende kunnskap om de belastninger og utfordringer som kan være knyttet til det å være pårørende. Vi ønsker også å fokusere på måter som muliggjør styrking av egen helse og mestring av hverdagens utfordringer.

Utskiftsvennlig brosjyre

Kommer

Vår kursoversikt

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på Lærings- og mestringssenteret

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket