Pårørendekurs psykisk helse og rus - Bodø

Mestringskurs over tre ettermiddager med en ukes mellomrom for deg som er pårørende til noen som har utfordringer i forhold til psykisk helse og/eller rus.

Sammen om mestring, læring for livet.

Målsetting

Målet med lærings- og mestringskurs er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.

Innhold i kurset

Tema som vil bli berørt

•  Å være pårørende over tid. Reaksjoner, belastninger og behov.
  •  Fokus på egen helse og mestring.
  • Kommunikasjon og samarbeid med helsevesenet     og  andre  støttespillere.
  • Pårørendes rettigheter.

Målgruppe

Kurset er beregnet for pårørende til mennesker med psykisk sykdom og/eller rusavhengighet, som er tilknyttet Psykoseteamet/Salten DPS og NKS Veiledningssenter for pårørende til rusmiddelavhengige.

Praktisk informasjon

Kurset går på ettermiddagstid over tre ganger med en ukes mellomrom. Det er gratis men krever forpliktende påmelding.

For mer informasjon og påmelding, kontakt kursledere Rita Hove eller Susanne Nymark

Kurset gjennomføres på Lærings- og mestringssenteret i fløy H, første etasje.

Virtuell vandring i kurslokalene

Rettigheter, egenandel, reise- og opphold

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du bruke denne lenken:

Reiseinformasjon til våre lokasjoner:

Nordlandssykehuset Gravdal

Nordlandssykehuset Stokmarknes

Nordlandssykehuset Bodø, somatikk

Nordlandssykehuset Bodø, Psykisk helse og rus

Utskiftsvennlig brosjyre

Kommer

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket

Pårørendesenteret

Kursoversikt for pasienter og pårørende