Rett mat til rett pasient

Kurs , 16.11.2018

Forekomsten av underernæring eller ernæringsmessig risiko hos beboere på norske sykehjem og hos eldre hjemmeboende er høy.

Når og hvor

Dato
16.11.2018 
Klokkeslett
09:30-15:30
Sted
Festsalen, Nordlandssykehuset Rønvik, Mellomåsveien 4, Bodø
 
Arrangør
Klinisk ernæringstjeneste ved Nordlandssykehuset 
Mer informasjon
Elinor.Carlsson@nordlandssykehuset.no  
Målet med kurset er å gi økt kunnskap til helsepersonell eller andre som jobber med syke og eldre.Vi ønsker at kurset skal gi gode verktøy for å kunne forebygge og behandle underernæring og feilernæring på sin arbeidsplass.

Målgruppe:
Personell i primær- og spesialisthelsetjenesten som bestiller, tillager og/eller serverer mat til pasienter, brukere, beboere. For eksempel, assistenter, hjelpepleiere, sykepleiere og kokker ved sykehjem og institusjonskjøkken.

Program:
09.30 – 09.45 Registrering
09.45 – 10.00 Velkommen
10.00 – 11.30 Underernæring – matens betydning
                         • Klinisk ernæringsfysiolog
11.30 – 12.30 Dysfagi - vansker med spising og/eller svelging
                         • Logoped Britt Tove Bakken
12.30 – 13.15 Lunsj
13.15 – 14.00 Spesialkoster Allergi eller intoleranse, hva er hva?
                         • Klinisk ernæringsfysiolog
14.00 – 14.30 Energitette mellommåltider
                         • Kokk Henning Johansen
14.30 – 14.45 Pause
14.45 – 15.30 Når er det behov for næringsdrikker, berikningsprodukter?
                         • Klinisk ernæringsfysiolog


Last ned program her

Til påmelding

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.