Ulcerøs kolitt, kurs for voksne - Bodø

To dagers lærings- og mestringskurs for deg med Ulcerøs kolitt og din pårørende.

Sammen om mestring, læring for livet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ)  eller per post til Medisinsk poliklinikk, Nordlandssykehuset HF, Postboks 1480, 8092 BODØ.

I henvisningen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer (gjelder også pårørende/andre) og diagnose.

Deltagere vil motta innkalling fra sykehuset.

Målsetting

Målet med lærings- og mestringskurs er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.

Innhold i kurset

Medisinsk faktakunnskap og behandling. Naturlige følelsesmessige reaksjoner på kronisk sykdom. Brukererfaring. Utfordringer og mestringsstrategier i hverdagen. Ernæring. Fysisk aktivitet og avspenning. Trygderettigheter. Erfaringsutveksling. Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer, LMF.

Kurset er for deg med Ulcerøs kolitt og din pårørende.

Praktisk informasjon

Ved få påmeldte deltagere slår vi sammen kursdeltagere med Morbus Crohn og kursdeltagere med Ulcerøs kolitt.

Kurset går over to dager. Det legges opp til diskusjoner i grupper.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine og kioskutsalg.

Kurset gjennomføres på Lærings- og mestringssenteret i fløy H, første etasje.

Virtuell vandring i kurslokalene

Rettigheter, egenandel, reise- og opphold

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du bruke denne lenken:

Zefyr hotell

Reiseinformasjon til våre lokasjoner:

Nordlandssykehuset Gravdal

Nordlandssykehuset Stokmarknes

Nordlandssykehuset Bodø, somatikk

Nordlandssykehuset Bodø, Psykisk helse og rus

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned

Lærings- og mestringskurs, Ulcerøs kolitt

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket

Landsforeningen mor fordøyelsessykdommer, LMF

Norsk forening for stomi, reservoir og mage- tarmkreft, NORILCO

Filmer om Ulcerøs kolitt og Morbus Crohn

Lær om Ulcerøs kolitt

Lær om Morbus Crohn

Apper for smarttelefon

IBD- app

Kursoversikt for pasienter og pårørende

Hvis du ønsker å lese mer om hva et lærings- og mestringskurs er og se våre øvrige kurstilbud kan du trykke på lenken under.

Kurstilbud på Lærings- og mestringssenteret