Nyfødtintensiv, Bodø

Nyfødtintensiv utreder og behandler fortidlig fødte og syke nyfødte. Avdelingen er tilrettelagt og drives etter prinsippene for familiebasert omsorg, med fokus på tidlig tilknytning og samspill mellom foreldre og barn.

Les mer om Nyfødtintensiv, Bodø

Nyfødtintensiv, Bodø

Nyfødtintensiv seksjon behandler for tidlig fødte barn fra svangerskapsuke 26 og syke nyfødte barn som blir født i Nordland fylke.


Vi holder midlertidig til i 1 etg. i fløy S bortenfor Øye poliklinikk, og har lett tilgang fra gateplan. De aller fleste innleggelsene ved nyfødtintensiv er ø-hjelp. Hvert år tar enheten imot ca 250 fortidlig fødte og syke nyfødte barn fra hele Nordland fylke, med unntak av Ofoten som tilhører UNN.

Behandling

Ved Nyfødtintensiv NLSH behandles premature fra svangerskapsuke 26 og kristisk syke nyfødte. Alle nyfødte som legges inn ved enheten har behov for behandling, observasjon og/eller utredning avhengig av alvorlighetsgrad, og oppholdet kan variere fra timer til måneder. Alder ved fødsel, tilstand og diagnose bestemmer lengden på oppholdet. Vi tilstreber at en eller begge foreldrene er sammen med barnet så lenge det er innlagt.

Vi har 4 intensiv plasser og 6 sengeplasser for barn med mindre behov for overvåkning. Enheten er utformet med tre kuvøse/intensivrom, ett flersengsrom og fire enerom, derav ett isolat. På disse rommene kan en av foreldrene bo sammen med barnet sitt.

Personal

Personalet består av spesialsykepleiere, sykepleiere, barnepleiere, avdelingsassistent og barneleger. Vi har et tverrfaglig samarbeid med sosionom, fysioterapeut, spesialpedagog . I tillegg har vi et CL-team bestående av psykologspesialist, barnepsykiater og klinisk konsulent, som bistår familier som har barn innlagt ved nyfødtintensiv. 

Hjemmesykehus

Når spisetrening er det som gjenstår for de  pasientene som har hatt et lengre opphold, og familien er tilhørende i Bodø kommune eller nærmeste omegn, tilbyr vi hjemmesykehus, NAST. Den nyfødte er da hjemme med sine foreldre og evt søsken, og får besøk av sykepleier fra enheten 3 dager i uken for kontroll. Vi vektlegger at foreldrene skal bli tidlig kjent med babyen sin og føle seg trygge i omsorgen.

Enheten har et kuvøseteam bestående av erfarne sykepleiere og barneleger. Teamet reiser ut til lokalsykehus i fylket og henter syke nyfødte barn, eller frakter nyfødte som har behov for kirurgi eller annen spisskompetanse til større, regionale sykehus.

Overnatting for foreldre:

Rett etter fødsel har mor barseldøgn på fødeavdelingen, og tilreisende far får også tilbud om overnatting der. Når mor utskrives fra fødeavdelingen får hun enten bo i enheten sammen med barnet, et tilstøtende rom eller på pasienthotellet Zefyr Hotell. Far har krav på overnatting første døgn etter innleggelse, første uken ved permatur fødsel, og deretter avhengig av alvorlighetsgraden av innleggelsesårsak. Nyfødt intensiv leier også en leilighet fra Nasjonalforeningen for Folkehelse som er rett over gata, Urtegårdsgata 32. Denne er tilgjengelig for inntil 2 foreldrepar, øvrig familie på besøk, eller hele familien i NAST dersom det er praktisk.


Enhetssleder: Anne Grethe Skogøy 

Assisterende enhetsleder: Hanne Sofie Ramstad Andreasson

Seksjonsoverlege: Ingebjørg FagerliKontaktinformasjon

Oppmøtested
Kort informasjon her om hvor folk skal gå for å komme seg til nyfødtintensiven i Bodø.
Telefon
90 40 12 57
mandag - søndag Døgnåpen
Besøkstider: 13.00-13.30 og 18.00-18.30 for slekt og venner. Foreldre og søsken kan oppholde seg i avdelingen sammen med barnet slik de selv ønsker.
Bodø, sentrum
Besøksadresse
Parkveien 95(Kart)
Parkveien 95, 8005 Bodø
Telefon
75 53 40 00
mandag - søndag 0000 - 2400

Dekning av reiseutgifter

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Parkering Bodø sentrum

Parkeringen i Bodø sentrum koster kr. 17,- pr time i disse tidsrommene: 

  • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
  • Lørdag. kl. 08.00–15.00
  • Søndag: gratis

Parkering kan også foretas med Easy Park-appen, kode 8149.

Kartet under viser parkeringsplasser for besøkende.


Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.

Trenger du drosje? Ring Nordland taxi, tlf. 07550

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Praktisk informasjon

Biblioteket, Bodø sentrum

Åpent alle hverdager fra kl. 09.00-15.00.

Plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Kantine, Bodø sentrum

Panorama kafè finner du i 9. etasje, se vår Facebookside

Åpningstider:

Kl. 09.30-19.00 på hverdager. Helg og høytider: stengt.

Kantinen har bankterminal.

Kiosk, Bodø sentrum

Narvesen ligger i 1. etasje og har følgende åpningstider:

  • Hverdager: 07.00-21.00
  • Lørdag: 09.30-20.00
  • Søndag: 11.00-20.00

Røyking

​​Det er satt opp en røykebu til venstre for den gamle hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område. For å komme seg inn i sykehuset igjen må man benytte inngangen ved siden av apoteket.

Trådløst nettverk

I Bodø og i Lofoten er det tilgang  på internett, men du må ha brukernavn og passord. Dette får du enten i resepsjonen eller hos den aktuelle klinikken du er på.

Lappene gir deg tilgang for enten ett døgn eller en uke.

Zefyr hotell, pasienthotell Bodø

Zefyr Hotell ligger på sykehusområdet og har inngang fra Biskop Kroghs gate 21. Det er også gjennomgang fra sykehuset via hovedinngangen i Parkveien. Hotellet er døgnåpent, og det er alltid noen som tar i mot deg i resepsjonen når du kommer.

Telefon: 75 50 06 20

E-post: 

Parkering: Hotellets gjester kan parkere på egne merkede parkeringsplasser under oppholdet. OBS! Husk å hente parkeringsbevis i resepsjonen. I tillegg finnes det godt med parkeringsplasser mot betaling på sykehusets parkeringsplass, og på kommunale plasser rundt hotellet.

Om hotellet: Pasienter som bor på Zefyr må være friske nok til å klare seg selv. Det er avdelingen som har det medisinske ansvaret for behandlingen din ved sykehuset, som avgjør om du kan bo på hotellet, eller må være innlagt på avdelingen.

Alle rommene har minst to senger, eget bad, kjøleskap og TV på rommet. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester. Frokost er inkludert i romprisen. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant for de som ikke har alle måltider inkludert.

Det finnes også et enklere mattilbud, samt kioskvarer, til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet. Det er TV og trådløst internett på alle rom.

Pasienthotellet eies av Nordlandssykehuset HF og driftes av Norlandia. Resepsjonen er bemannet med en sykepleier døgnet rundt. Denne personen kan være behjelpelig med råd og informasjon.

For tidlig fødte barn (premature)https://nordlandssykehuset.no/behandlinger/for-tidlig-fodte-barn-prematureFor tidlig fødte barn (premature)FFor tidlig fødte barn (prematur)For tidlig fødte barn (prematur)For tidlig fødte barn (prematur)For tidlig fødte barn (prematur)
Gastroschisehttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/gastroschiseGastroschiseGGastroschiseGastroschiseGastroschiseGastroschise
Lysbehandling av gulsott hos nyfødte, Bodøhttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/lysbehandling-av-gulsott-hos-nyfodte-bodoLysbehandling av gulsott hos nyfødte, BodøLGulsott hos nyfødte - lysbehandlingGulsott hos nyfødte - lysbehandlingGulsott hos nyfødte - lysbehandlingGulsott hos nyfødte - lysbehandling
Morsmelkgiverhttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/morsmelkgiverMorsmelkgiverMMorsmelkgiverMorsmelkgiverMorsmelkgiverMorsmelkgiver
Retinopati hos premature - ROP (Retinopathy of prematurity)https://nordlandssykehuset.no/behandlinger/retinopati-hos-premature-rop-retinopathy-of-prematurityRetinopati hos premature - ROP (Retinopathy of prematurity)RRetinopati hos prematureRetinopati hos prematureRetinopati hos prematureRetinopati hos premature
Øsofagusatresihttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/osofagusatresiØsofagusatresiØØsofagusatresiØsofagusatresiØsofagusatresiØsofagusatresi

Fant du det du lette etter?