Infusjonsbehandling med Remicade og Remsima, Vesterålen

Revmatologisk poliklinikk, Vesterålen

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

2. Under

Ved første infusjon får du en informasjonssamtale med lege eller sykepleier. Du vil bli spurt om din helsetilstand, om du har eller nylig har hatt noen form for infeksjon, om du nylig har gjennomført eller har planlagt kirurgiske inngrep, antibiotikabehandling, tannbehandling og om blodprøver er tatt. Videre vil du få informasjon om forventet effekt av behandlingen og typiske bivirkninger av medikamentet. Det vil samtidig bli utført leddtelling. Det vil si at vi sjekker leddene dine for hevelse og smerte.

Etter samtalen vil du bli bedt om å gjøre en egenregistrering av sykdomsaktivitet i et dataprogram som heter GTI.

Ved førstegangs infusjon tar behandlingen ca. 2 timer. Senere infusjoner tar ca. 1 time.
Behandlingen blir gitt av sykepleier mens du sitter i en egen behandlingsstol. Du vil først få lagt inn en venekanyle i en av dine blodårer på hånd eller arm. Deretter gis medisinen i flytende form gjennom venekanylen. Blodtrykket vil bli målt før behandlingen starter og muligens underveis i infusjonen. Når infusjonen er ferdig tas venekanylen ut.

3. Etter

Etter første infusjon oppfordrer vi alle pasienter til å oppholde seg i nærheten av behandlingsrommet i ca. 30 minutter før hjemreise. Dersom du ikke føler ubehag etter 1. infusjon, trenger du ikke å gjøre dette ved senere infusjoner om formen føles fin.

Du får med deg en ny timeavtale etter hver behandling.

Vær oppmerksom

Hvordan komme seg til Nordlandssykehuset, Vesterålen - Stokmarknes

​​Her kommer infoen asap.

Parkering Vesterålen, Stokmarknes

Reise med rutegående transport til og fra Nordlandssykehuset Vesterålen

​Reiseplanlegger og bussruter for Nordland finner du her:

Link til Pasientreiser:
www.pasientreiser.no

Fra Svolvær – Vestpollen – Laupstad – Fiskebøl – Melbu:
Bussrute linje 23-754 går fra Svolvær 9:50 – via ferge Fiskebøl-Melbu – ankommer Stokmarknes sykehus 11:18. Se rutetabell for stoppesteder og tidspunkt for passeringer, og returreise:
Bussrute linje 23-754

Fra Digermulen – Raften – Tengelfjord – Kongsmark – Raftsund bru – Myrland - Fiskebøl:
Buss rute 18-724 går fra Digermulen kl 9:15 – via ferge Fiskebøl-Melbu – bytte til buss rute 18-754 på Fiskebøl, ankommer sykehuset 11:18
Bussrute linje 18-724

Fra Lødingen:
Bussrute linje 18-802, bytte til bussrute linje 23-754 på Sortland, ankomst sykehuset  9:16.
Bussrute linje 18-802

Fra Sortland:
Bussrute 23-754

Fra Andøy:
Bussrute linje 18-871 fra Andenes, bytte til bussrute linje 23-754 på Sortland, ankomst sykehuset 9:16.
Bussrute linje 18-871

Fra Myre/Stø:
Bussrute linje 18-862 fra Stø kl 6:55, bytte til bussrute linje 23-754 på Sortland, ankomst sykehuset 9:16.
Bussrute linje 18-862

Fra Straume/Steine:
Bussrute linje 18-841 fra Straume kl 7:05, bytte til bussrute linje 23-754 på Sortland, ankomst sykehuset 9:16.
Bussrute linje 18-841

Fra Sigerfjord:
Bussrute linje 18-821 fra Sigerfjord  kl 8:05, bytte til bussrute linje 23-754 på Sortland, ankomst sykehuset 9:16.
Bussrute linje 18-821

Kantine, Vesterålen Stokmarknes

​Kantina i Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes ligger ved hovedinngangen. Du kan betale med kort.

Åpningstid:

Man- fred.  08.00-15.30

Helger/helligdager: stengt

Telefon:

Tlf: 75424197

Kantina byr blant annet på påsmurt mat i disken/kaker, selger lunsj/middag hver dag og har nydelig kaffe og kakao.  ;)

Selvinnsjekk og betaling

​​​Som pasient ved Nordlandssykehuset i Bodø og Vesterålen ønsker vi at du benytter selvinnsjekk ved poliklinisk oppsatt time. Det vil si at du ved ankomst Nordlandssykehuset registrerer deg i en selvinnsjekksautomat ved å benytte fødselsdato og etternavn. Registrerer du i tillegg ditt telefonnummer, har vi mulighet til å sende deg SMS når det er din tur å komme inn til legen. Vi kan lagre nummeret ditt i journalen, slik at vi hele tiden har dine oppdaterte personopplysninger og kan sende deg påminnelser i forkant av neste time.

Dersom vi har nummeret ditt registrert i vårt system kan vi sende deg SMS dersom legen kan ta deg inn tidligere enn forventet, og du kan sitte hvor som helst i mellomtiden, fram til ti minutter før din time begynner.

Som første sykehus i Norge tilbyr vi betaling i automat ved lokasjon Bodø og Stokmarknes.

Har du flere timeavtaler i løpet av samme dag, behøver du kun gå i automaten etter siste gjennomførte time. Vi vil da samle eventuelle beløp, slik at du kun behøver å betale en gang, uten å måtte stå i kø i de ulike poliklinikker. Nordlandssykehuset ønsker å oppfordre alle brukere til å betale med kort. Men dersom du av ulike grunner ikke ønsker det, kan vi sende deg en faktura el du kan betale kontant i vår ekspedisjon i første etasje. Her aksepterer vi også kredittkort.

Betalingsløsningen er foreløpig ikke tilgjengelig ved radiologiske besøk.

Selvinnsjekk og betaling i automat fører til at du som pasient ikke behøver å henvende deg i skranken før og etter ditt besøk. Du må allikevel påberegne at det kan ta noen minutter før oppgjøret ditt er klart i automaten.

Dersom du har behov for assistanse til selvinnsjekk el betaling ta kontakt med pasientvert eller personalet i ekspedisjonen så vil de kunne hjelpe deg.

Trådløst nettverk

Du kan koble deg på trådløst nettverk.
Nettverksnavn: HN-GJEST
Du trenger ikke oppgi passord