Sistehjelp i møte med døden - Bodø

4- timers undervisningstilbud om omsorg ved livets slutt.

Målsetting

Kurset "Sistehjelp i møte med døden" skal gi folk grunnleggende kunnskap om døden, dødsprosessen og muligheter for å bistå døende, samt kjenne til det offentliges og hjelpeapparatets tilbud.

Innhold

I løpet av livet er alle mennesker i kontakt med lidelse og død. Selv om temaer knyttet til døden omtales i media hver eneste dag har de fleste mennesker svært liten kunnskap om døden, dødsprosessen og omsorgen ved livets slutt.

Palliativt team ved NLSH tilbyr nå dette kurset.

Kurset omfatter 4 undervisningstimer med følgende emner:
1. Døden er en del av livet
2. Ønsker og rammer for livets slutt
3. Å lindre plagsomme kroppslige og psykiske symptomer
4. Å ta farvel

Målgruppe

Kurset er beregnet på den vanlige kvinne og mann. Pårørende og øvrige interesserte prioriteres, men helsepersonell er også velkommen.

Påmelding

Du må melde deg på i sykehusets kursportal, du trenger ikke henvisning fra lege.

Påmelding 8. April

Påmelding 25. Mai

Praktisk informasjon

Kurset er gratis og krever ingen forkunnskaper. Smitteverntiltak knyttet til den pågående pandemien gjør at vi har begrenset antall plasser, maks 10 deltagere.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine og kioskutsalg.

Kurset gjennomføres på Lærings- og mestringssenteret i fløy H, første etasje.

Virtuell vandring i kurslokalene

Rettigheter, egenandel, reise- og opphold

Pasienter og pårørende har rettigheter blant annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell kan du klikke her:

Zefyr hotell

Reiseinformasjon til våre lokasjoner:

Nordlandssykehuset Gravdal

Nordlandssykehuset Stokmarknes

Nordlandssykehuset Bodø, somatikk

Nordlandssykehuset Bodø, Psykisk helse og rus

Utskriftsvennlig brosjyre

Kommer etterhvert.

Nyttige nettadresser

Her kan du finne nettsteder med kvalitetssikret helseinformasjon. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene.

Helsenorge

Helsebiblioteket

Kreftforeningen

Kursoversikt for pasienter og pårørende