Disse gir oss svar på prøvene

Det er bioingeniørene som analyserer prøvene som viser om en person er smittet med Covid-19 eller ikke. I dag, 15. april, er den internasjonale Bioingeniørdagen og vi applauderer denne viktige yrkesgruppen!

Disse analyserer Covid-19 prøvene av befolkning, pasienter og ansatte. Øverst fra venstre: Abdi S, Nina Skarvik Berg, Linn Anita Johannesen, Dordi Anne Noem, Martine Brandhaug, Berit Joakimsen, Ann Kristin Lorentzen, Astrid Larsen og Torunn Guntvedt.

Bioingeniører blir vanligvis ikke omtalt som helsearbeidere som «står i front» - heller ikke nå under koronapandemien. Men det er bioingeniørene som analyserer alle prøvene som forteller om personer har et positivt eller negativt resultat på korona-testen.

- Også til vanlig, når vi ikke har koronakrise, gir vi legene helt nødvendig resultater på laboratorietester, sier Berit Joakimsen, fagansvarlig bioingeniør ved Avdeling for laboratoriemedisin i Nordlandssykehuset.

- Dette gjør at de kan stille riktig diagnose og gi pasientene riktig behandling.

I Nordlandssykehuset er det også etablert egne teststasjoner for ansatte som betjenes av bioingeniører og annet helsepersonell. Så også her gjør bioingeniørene en stor innsats for å sikre at kun ansatte uten smitte, kommer på jobb. Og at de som mistenker smitte, får en rask avklaring og kan komme tilbake på jobb så snart som mulig.

Gratulerer med dagen!

kake bioingeniørdagen