Informasjon til media

Her finner du pressemeldinger og informasjon om koronasiutasjonen i Nordlandssykehuset.

Bruk medievakttelefonen 480 20 771 ved koronahenvendelser eller send skriftlig til kommunikasjon@nordlandssykehuset.no

Vi ber om at henvendelser vedrørende ulykkeshendelser kun rettes til oss dersom det er alvorlige hendelser. Andre henvendelser vil ikke bli prioritert. Innsynsbegjæringer av større omfang vil ikke bli prioritert.

Takk for hjelp og forståelse i en helt spesiell tid!

Pressemelding 29. mars kl 19.30

330-skvadronen og Nordlandssykehuset har etablert smitteteam for kuvøsetransport av koronasyke

Teamet består nå av to anestesileger og redningsmann som kan rykke ut til koronasyke pasienter med transportkuvøse. Primært med SeaKing redningshelikopter men også fly, ambulansebil og -båt i de tilfeller situasjonen krever det. Se hele pressemeldingen.


Pressemelding 19. mars kl 17.10

Én til pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten bekreftet smittet med covid-19.
Én til inneliggende pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten har i dag, 19 mars positiv test på covid-19. Det er iverksatt smitteoppsporing blant alle som har vært i kontakt med pasienten og de som har vært i nærkontakt med pasienten blir satt i karantene. 

Kommuneoverlegen i pasientens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing i pasientens hjemmemiljø kan iverksettes. 

Pressemelding 19. mars kl 13.50

Det er nå klart for at ø-hjelps pasienter fra Vågan igjen kan rutes til Nordlandssykehuset Lofoten.

Pressemelding 18. mars kl 19.15

Pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten bekreftet smittet med covid-19.

En inneliggende pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten har i dag, 18. mars, positiv test på covid-19. Det er iverksatt smitteoppsporing blant alle som har vært i kontakt med pasienten, og de som har vært i nærkontakt med pasienten blir satt i karantene. 

Kommuneoverlegen i pasientens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing i pasientens hjemmemiljø kan iverksettes. 

Situasjonen vil medføre redusert kapasitet ved Nordlandssykehuset Lofoten. Pasienter fra Vågan, som trenger ø-hjelp vil innlegges ved Nordlandssykehuset Vesterålen. Øvrige pasienter fra Lofoten, tas imot som vanlig ved Nordlandssykehuset Lofoten.

Pressemelding 16. mars kl. 10.00

Pasient som ble lagt inn på Nordlandssykehuset Bodø lørdag 14. mars med mistanke om Covid-19 er i dag bekreftet smittet. Sykehuset kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon.

Om personvern

Helsedirektoratet oppfordrer alle sykehus aktivt å informere om at de har en pasient innlagt som følge av covid-19. De presiserer imidlertid at det er viktig å ivareta personvern, slik at vedkommende ikke kan identifiseres.

Det er et strengt krav om at identifikasjon ikke skal være mulig, verken direkte eller indirekte, for at kravet til anonymitet skal være oppfylt.

Fant du det du lette etter?