Informasjon til pasienter, ledsagere, pårørende og besøkende

Dersom du er syk og trenger medisinsk hjelp, ta først kontakt med fastlege eller legevakt på telefon 116 117. Medisinsk nødtelefon 113 skal kun brukes ved akutt, livstruende sykdom eller skade.

Har du fått innkalling til time/behandling?

• Dersom du er frisk og uten symptomer, skal du møte til oppsatt time. Du vil motta sms med påminnelse og informasjon før du skal møte.
  • Dersom du har COVID-19, er i innreisekarantene, er nærkontakt til smittet person eller har symptomer på luftveisinfeksjon, ta kontakt på telefonnummeret som er oppgitt i innkallingen for avklaring om timen din bør utsettes, eller om du skal komme som avtalt.
  • Når du kommer til sykehuset, må du registrere deg på en innsjekkingsautomat. Her vil du også bli bedt om å besvare spørsmål som bekrefter at du ikke er syk eller kan være smittet.
  • Dersom du skal legges inn på sykehuset, ta kun med helt nødvendige personlige eiendeler, slik som briller, høreapparat, telefon og toalettartikler. Sykehuset har klær til bruk under oppholdet.

Besøkende og ledsager

• ​Besøkende/ledsagere til pasienter, skal ikke komme på besøk dersom de har infeksjonssymptomer eller er definert som nærkontakter.
  • Pasienter kan motta besøk, men av hensyn til pasienten skal besøk være av begrenset varighet og tilpasset pasientens forutsetninger og behov.
  • Alle besøk bør avtales på forhånd med pasienten og enheten der pasienten ligger. Besøk kan mottas mandag til fredag kl. 12.00-20.00 og lørdag/søndag kl. 12.00-18.00. For besøk til kritisk syke og terminale pasienter, kan avdelingen gi unntak fra disse besøkstidene. Dette avklares med avdelingen der pasienten ligger. Far/medmor på barsel er unntatt disse besøkstidene.
  • Som hovedregel kan pasienten kun motta inntil fire personer som besøkende under sitt opphold i sykehuset, men kun to av disse pr gang. I særlige tilfeller kan det avtales individuelle unntak fra hovedregelen.
  • Som hovedregel tillates ikke besøk av personer i karantene eller isolasjon.
  • Besøkende oppfordres til å besvare elektronisk spørreskjema for å bekrefte at han/hun er frisk og at det ikke er mistanke om at han/hun er smittet av koronavirus. Denne screeninge​n gjennomføres hver gang den besøkende ankommer, og vil være til hjelp ved eventuell smittesporing.
  • Følg anvisninger fra pasientverter/resepsjon/skrankepersonale.
  • Husk de generelle smittevernreglene.

Bruk av munnbind

Det er ikke en generell anbefaling om bruk av munnbind for pasienter og besøkende.

Videokonsultasjon

Her finner du informasjon om videokonsultasjon og hvordan du benytter deg av tilbudet.

Informasjon til gravide og fødende

Tror du fødselen er i gang? Ring aktuelt fødested. Vi vil vurdere smitterisiko individuelt, både hos mor og partner, og du vil derfor få spørsmål knyttet til dette. Den fødende får ha ledsager sammen med seg under fødsel og på barsel, og det er ikke noen tidsbegrensning for hvor lenge ledsager kan oppholde seg. Dersom de fysiske forholdene ligger til rette for det, kan ledsager også overnatte, forutsatt av ledsager er frisk.

Bodø: 75 53 43 51
Vesterålen: 75 42 45 60
Fødestua i Lofoten: 76 06 01 22

Om polikliniske konsultasjoner og ultralyd

Gravide kan ha med ledsager/partner på polikliniske konsultasjoner inklusive ultralyd.​

Har du ytterligere spørsmål knyttet til svangerskap og fødsel?

​​Vi ber deg stille disse til lokal jordmor/fastlege i størst mulig grad. De kan vurdere og eventuelt henvise videre.

Vi vil legge til rette for en trygg og god opplevelse for deg under fødselen og barseloppholdet.​

Informasjon til blodgivere​

Blodprodukter er ferskvare med begrenset holdbarhet, og det er derfor veldig viktig at vi får blodgivere slik at vi kan opprettholde blodberedskapen.

Blodgivere som er friske og ikke er i karantene, skal møte opp i blodbanken til avtalt tid. Det er også viktig at du melder fra hvis du ikke har anledning å møte.

Er du usikker på om du skal møte eller ikke, ring før du kommer. Dette gjelder alle, også blodgivere som ennå ikke er godkjent (nye blodgivere).

Dersom du er tappeklar, men ikke har fått time de neste to måneder, ta kontakt med blodbanken slik at vi kan få avtalt en time.

Planlegg din ankomst

Vi anbefaler at du planlegger oppholdet i sykehuset slik at du ikke trenger vente så lenge på timen din.​

Kart over Nordlandssykehuset sentrum, Bodø