Rutiner ved ankomst i Nordlandssykehuset for pasienter, ledsagere og besøkende

Nordlandssykehuset øker nå gradvis inntaket av pasienter. Vi har strenge smitteverntiltak som gjør det trygt å komme til sykehusene våre. Her er en orientering om hva som skjer når du kommer til sykehuset. Gjør deg kjent med disse før du kommer til oss.

innsjekk

Har du fått innkalling til time/behandling?

• Dersom du er frisk og uten symptomer, skal du møte til oppsatt time.
  • Du vil motta sms med påminnelse om time og kort informasjon før du kommer.
  • Ved mistanke om egen smitte, eller dersom du har vært i nærkontakt med smittet person, skal du ikke møte opp på sykehuset, men ta kontakt på telefon som er oppgitt i innkallingsbrevet for å få ny time.
  • Sykehusene har adgangskontroll ved hovedinngangene. Dette innebærer at det hovedsak er pasienter som kan komme inn. Ved ankomst må du derfor vise frem innkallingsbrevet ditt eller du må oppgi grunnen til at du skal inn.
  • Etter at du er kommet inn, må du registrere deg på en innsjekkingsautomat. Her vil du også bli bedt om å besvare spørsmål som bekrefter at du ikke er syk eller kan være smittet.
  • Dersom du skal legges inn på sykehuset, ta kun med helt nødvendige personlige eiendeler, slik som briller, høreapparat, telefon og toalettartikler. Sykehuset har undertøy og klær du skal bruke under oppholdet.

Akutte timer

Har du akutt time/ikke planlagt time, må du ved ankomst fylle ut et skjema som bekrefter at du ikke er, eller kan være smittet. Dette skjemaet fås i resepsjonen ved ankomst.

Ledsager, foresatt og pårørende

• Dersom du har behov for ledsager, kan du ha med én person. Dette skal avtales på forhånd med avdelingen du har time på. Ta derfor kontakt på telefonnummeret som står oppgitt i innkallingsbrevet for å avklare dette.
  • Pårørende til kritisk syke kan komme til sykehuset etter avtale med avdelingen der pasienten ligger.
  • Barn kan alltid ha med en foresatt.
  • Fødende kan ha partner sammen med seg ved ultralyd, under fødsel og under barseloppholdet etter fødsel.
  • Alle som har et nødvendig ærend inn i sykehuset, men som ikke er pasienter (ledsager, foresatte og pårørende), må fylle ut et skjema som bekrefter at han/hun ikke er, eller kan være smittet. Dette skjemaet fås i resepsjonen ved ankomst.

Andre besøkende

• Besøk kan mottas mandag til fredag kl 8-20 og lørdag til søndag kl 11-18. Fedre på barsel er unntatt disse besøkstidene.
  • Alle besøk skal avtales på forhånd med den enheten pasienten ligger. Pasienten kontakter selv personalet for å avklare dette, eller den besøkende kontakter selv personalet via sentralbordet 75534000.
  • Som hovedregel kan pasienten kun motta 1-2 personer som besøkende under sitt opphold i sykehuset, men kun én av disse pr gang. For kritisk syke kan det avtales individuelle unntak fra hovedregelen.
  • Enheten forhåndsregistrerer den besøkende med navn i den elektroniske innsjekkingsautomaten.
  • Ved ankomst må den besøkende registrere sin ankomst i innsjekkingsautomaten.
  • Den besøkende må også besvare et elektronisk spørreskjema for å bekrefte at han/hun er frisk og at det ikke er mistanke om at han/hun er smittet av koronavirus.
  • Besøkende skal ikke bevege seg rundt i sykehuset, men oppholde seg der enheten anviser og skal forlate sykehuset etter besøket.
  • Følg for øvrig anvisninger fra vakt og resepsjon/skrankepersonale.
  • Husk smittevernreglene
    • Minst 1 meter avstand til andre mennesker.
    • Håndhygiene når du ankommer og forlater sykehuset, og håndhygiene før du ankommer enheten du skal besøke, og når du forlater denne.
    • Host i albuekroken eller i papirlommetørkle.

Planlegg din ankomst

• Vi anbefaler at du planlegger oppholdet i sykehuset slik at du ikke trenger vente så lenge på timen din. Dersom du har ventetid, ber vi om at du oppholder deg i de store områdene slik som resepsjon eller kantine. Da kan du lettere overholde reglene om to meter avstand.
  • Dersom du har reisefølge, må denne/disse oppholde seg utenfor sykehuset til dere reiser hjem. Kun de som trenger ledsager, kan ta denne med seg inn i sykehuset.

Zefyr hotel

Alle dører inn til sykehuset er stengt. Skal du bo på Zefyr pasienthotell, må du bruke hovedinngangen til sykehuset. De ansatte i resepsjonen vil vise deg vei til hotellet.

Blodgivere

Skal du gi blod, vil du bli hentet i inngangsdøra til Laboratoriebygget (O-fløya).

Behandlingshjelpemidler

Av smittevernhensyn kan avdeling for utdeling av behandlingshjelpemidler ikke ta imot brukt utstyr i denne tiden.

Generelle smittevernregler

• Alle som kommer til sykehuset skal «sprit-vaske» hendene ved ankomst.
  • Hold 1 meters avstand til de du møter på vei til undersøkelse/behandling.

Spørsmål?

Har du spørsmål, ber vi om at du ringer telefonnummer som er oppgitt i innkallingsbrevet eller i sms som du har mottatt. Du kan også ringe timeservice på telefon 75 57 10 00.

Velkommen til Nordlandssykehuset!