Deler ut 120 stjerner

Ved Nordlandssykehuset i Bodø, Gravdal og Stokmarknes, har Vardesenteret fordelt 120 julestjerner for å spre håp og glede til de som må være på sykehuset i jula. 

Julestjerne

Hvert år rammes om lag 34. 000 personer i Norge av kreft. En del av disse må gjennomgå tøff kreftbehandling i julen. Lange og avanserte kreftbehandlingene tar aldri ferie

For de som får en kreftdiagnose blir livet snudd på hodet. Kanskje vil det aldri bli det samme. Noen feirer også sin siste jul på sykehuset.

Et lite håp

Uansett om man skal tilbringe julen på sykehus eller hjemme, skal man ikke føle seg alene.

For seks år siden var 19 sykehus med på Kreftforeningens julestjerneaksjon, der det ble hengt opp nesten 500 stjerner som et lite lyspunkt i en vanskelig tid. Håpet er at denne tradisjonen kan bidra til håp og glede for medmennesker som har det vanskelig. En stjerne i vinduet gjør ikke frisk, men den er et lite lyspunkt som minner om at du ikke er alene. 

15.000 stjerner

Denne julen skal rekordmange sykehus og sykehjem delta, og Varsenteret har et mål om at 15.000 stjerner skal henges opp i vinduer og korridorer over hele landet. 

Ved Nordlandssykehuset i Bodø, Gravdal og Stokmarknes, har Vardensenteret fordelt 120 stjerner på forespørsel fra ansatte som ønsker å spre håp og glede til de som må være på sykehuset i julen.

Kan redde liv

Å gi bort en stjerne har blitt en ny juletradisjon. Ved å gå inn på Kreftforeningen sine sider, kan du kjøpe en stjerne og velge hvilket sykehus den skal henges opp på.

Pengene som blir samlet inn, går til forskning som kan redde liv. 

Bak hver eneste stjerne står et menneske som bryr seg.