Covid-19 positive gravide og fødsel

For at gravide som er positive med Covid-19 skal få en best mulig fødselsopplevelse, er det viktig at det blir gitt beskjed til den aktuelle fødeavdelingen. Covid-19 positive pasienter skal ikke føde i Lofoten, men selekteres til Vesterålen eller Bodø avhengig av øvrige risikofaktorer.

​Covid-19 positive pasienter som er selektert til Bodø, uavhengig av årsak, skal overflyttes en uke før termin og oppholde seg på angitt sted. Pasienter skal fortrinnsvis reise med egen bil. Hvis pasienten ikke har egen bil, kan coronabilen eller taxi, som er utrustet for slik transport, benyttes.

Lufttransport må om mulig unngås. Det er kun Sea-King som kan benyttes, og dette vil da bli satt ut av beredskap i lang tid etterpå grunnet smittevask.

Ta gjerne kontakt med fødeavdelingen i Vesterålen eller Bodø ved behov.