Åpningsfest Nordlandssykehuset

Etter en utbyggingsperiode ved Nordlandssykehuset i Bodø som har vart i mer enn 10 år, ønskes alle velkommen til åpningsfest 28. september.

Den nye hovedinngangen. Nå blir det inngang fra Parkveien. Foto: Wigdis Korsvik, Nordlandssykehuset.

Samtidig som den nye hovedinngangen åpnes fra Parkveien, skal Nordlandssykehuset feire at store deler av det omfattende byggeprosjektet er ferdig. Helseminister Bent Høie kommer til åpningen og skal klippe snora ved ny hovedinngang.

- Vi er glade over endelig å kunne invitere til åpningsfest, sier Paul Martin Strand.

- Vi er svært stolt over det flotte byggverket, men ikke minst over å kunne tilby befolkningen spesialisthelsetjeneste i topp moderne lokaler og utstyr. Derfor er dette en fest der ikke bare formelle gjester, men alle som vil, er velkommen. Det blir kaker, kaffe, kulturelle innslag og taler, sier Strand.

Arrangementet holdes utendørs ved den nye hovedinngangen.
Nordlandssykehuset har gjennomgått  stor forandring siden laboratorie- og strålebygget ble åpnet i 2007 til K-fløya med poliklinikker og operasjonsstuer i 2014 og G-fløya med kontorer og sykehusapotek i 2016 og publikum vil også se hvordan det flotte granittbygget fra 1927 er utbygd og totalrenovert.

-Sist, men ikke minst åpner vi den nye hovedinngangen mot Parkveien, som er et hovedgrep i utbyggingen og knytter eldre og nye bygg sammen i en åpen og lys ankomsthall og som skal gjøre det enklere for pasienter og besøkende å finne fram i sykehuset, sier Strand.

Arrangementet den 28. september markerer også starten på den siste byggefasen, som innebærer utbygging og modernisering av høyblokka med sengeområdene. Dette arbeidet starter over nyttår.

​Sted: Ved den nye hovedinngangen fra Parkveien
Tid: 28. september, fra 12.30 – 14.30