Vil du sitte i Ungdomsrådet til Nordlandssykehuset?

Er du mellom 13 og 25 år? Har du erfaring med å være pasient eller pårørende ved sykehuset?

 
   
Fire ungdommer står sammen hvor den ene kaster en flodhest-bamse til værs

Lars-Herman, Sarah, Marie og Trine-Lise fra Ungdomsrådet er på besøk på barneavdelingen og møter kosedyret HIPPO.

- Ungdomsrådet trenger din stemme for å fremme saker, som for eksempel hvordan få til gode overganger, fokus på ungdomshelse og mer, sier koordinator for ungdomsrådet Sissel Eidhammer. 

Sosialt og lærrerikt

Én av de som har vært med i Ungdomsrådet siden starten i 2017 er Marie Dahlskjær. Her har hun, sammen med ni andre ungdommer, vært med på å påvirke ungdommenes møte med sykehuset. Dette har de gjort gjennom deltakelse i forskjellige prosjekter hvor de gir tilbakemelding i saker som angår ungdom​. Ungdomsrådet samles fem ganger i året på ettermiddags/kveldstid. 
Ungdom som smiler mot kamera

Leder i Ungdomsrådet Marie Dahlskjær.


- I tillegg har vi to helgesamlinger i året, én med bare oss i Nordlandssykehuset, og én med de andre ungdomsrådene i Helse Nord. På den måten får vi god tid til de ulike sakene vi skal behandle, samtidig er det viktig å få jobbet litt på tvers slik at vi kan lære av hverandre, sier Marie Dahlskjær, leder av Ungdomsrådet.

Sjansen til ​å påvirke 

Som medlem av Ungdomsrådet blir man en viktig brikke i å utvikle, opprettholde og formidle hva gode helsetjenester for ungdom er.

- Som rådsmedlem kan du bli spurt om å bidra med for eksempel foredrag på kurs eller konferanse i regi av sykehuset, sier Marie, før hun avslutter:

- For meg er det viktig å kunne bruke mine erfaringer til noe positivt sånn at sykehuset blir et godt sted å være for både barn og ungdom. Bli med i Ungdomsrådet, jeg lover deg at du ikke kommer til å angre!

Fire ungdommer som hopper

Det er mye sosialt på samlingene og det er fokus på å ha det gøy også. Fra venstre: Bendik, Lars Herman, Trine-Lise og Marie.

Oppdraget er betalt, og det blir servert mat. Er du interessert, eller vil vite mer, ta kontakt på e-post til koordinator for ungdomsrådet Sissel Eidhammer​, eller ring  924 89 015

​​

​Bli med i Ungdomsrådet og vær med å gjøre sykehuset bedre for barn og ​ungdom​!