HELSENORGE

Her er det første ungdomsrådet

Nordlandssykehusets nye ungdomsråd møttes for første gang mandag 19. juni. – Dette første møtet var veldig spennende, sier Emma Lovise Larsen som er leder for ungdomsrådet.

Her er det nye ungdomsrådet i Nordlandssykehuset. 

Fra venstre: Sarah Gjerstad (Vestvågøy), Marie Dahlskjær (Bodø), Emma Lovise Larsen (Gildeskål/Bodø) (leder), Sofie Jonette Berg (Bodø), Matilde Mørk Pedersen (Vestvågøy) (nestleder), Danielle Johanna Hansen (Bodø), Lars Herman Nordland (Bodø), Jens Jensen (Bodø) og Viktoria Linea Høybakk (Sortland/Hadsel). 

Ni av de ti som nå skal utgjøre ungdomsrådet i Nordlandssykehuset møttes altså i Bodø nylig. Lederen, Emma Lovise Larsen fra Bodø hadde dette å si etter oppstarten:

- Det første møtet i ungdomsrådet var veldig spennende. Veldig fint å få møte de andre som skal være med. Jeg ser virkelig fram til veien fortsettelsen sammen med dem. Jeg gleder meg!

Også adm direktør i Nordlandssykehuset, Paul Martin Strand, var glad for at ungdomsrådet nå er på plass:

- Vi er veldig takknemlig for at dere vil gjøre en jobb for oss som skal sette oss i stand til å bli et enda bedre sykehus for ungdom. Vi skal lytte på innspillene fra ungdomsrådet og jeg mener det virkelig når jeg sier at Nordlandssykehuset ønsker å ta dere på alvor, sa Strand.

Medisinsk direktør Beate Sørslett møtte også ungdomsrådet og understreket at de ikke må være redd for å stille spørsmål: - Vi trenger at dere spør oss om det dere opplever og det dere lurer på. 

Bodø og Salten har flest representanter i ungdomsrådet, men også Lofoten og Vesterålen er representert.

- Vi er så fornøyd med denne gjengen som garantert kommer til å bli en veldig viktig samarbeidspartner for Nordlandssykehuset fremover. Allerede på det første møtet imponerte de oss med sitt engasjement og med mange tanker om hva som er viktig for ungdommer i kontakten med Nordlandssykehuset, sier rådgiver Kari Bøckmann som har ansvaret for å drifte Nordlandssykehusets ungdomsråd.  

Neste møte i ungdomsrådet vil være en helgesamling 17. - 19. september, men allerede i august vil de bidra med undervisning samt delta i referansegrupper for prosjekter i Nordlandssykehuset.