Åpningstider for blodgivning
Mandag-onsdag: 07.30–13.30
Torsdag og fredag: 07.30-13.00
Telefontid/ekspedisjon
Mandag-Fredag: 07.30-15.00
For prøvetaking eller henting av jerntabletter: 07.30-15.00
Tilpasset åpningstid om sommeren, jul og påske.
SMS-innkalling
Blodbanken i Bodø benytter automatisk innkalling på SMS.
Du kan akseptere timeavtalen som foreslås, eller avvise den om det ikke passer. Avviser du avtalen får du et nytt forslag senere. Det er viktig at du svarer JA eller NEI, slik at vi vet om du kommer, eller om vi skal tilby timen til noen andre.
Du vil få tekstmelding fra 97 78 60 24 som kan inneholde følgende:
-
“Kan du møte til tapping på blodbanken Bodø, tlf. 48 17 64 07? Svar JA/NEI innen klokken 13.00 i dag. Din time:...”
-
“Kan du møte til tapping på Blodbanken Bodø? Svar med SMS JA/NEI innen to døgn. Tlf. 48 17 64 07. Din time:...”
For å akseptere avtalen, besvar tilsendt sms med «JA». For å avvise avtalen returnerer du «NEI». Vi kan dessverre ikke ta imot andre beskjeder enn ja/nei. Ring oss gjerne hvis du vil avtale et annet tidspunkt.
Vi benytter også sms for påminnelse om timeavtale og for å gi deg enkelte beskjeder, for eksempel hvis du hadde for lave jernverdier ved forrige tapping.
Noen ganger hender det også at vi ringer deg for å avtale time, gi beskjeder og lignende.
Elektronisk blodgiverskjema
Hos blodbanken i Bodø bruker vi for det meste elektronisk blodgiverskjema, basert på skjema for blodgivere (pdf) fra Helsedirektoratet. Vi hjelper deg gjerne i gang med utfylling på våre datamaskiner. Vær oppmerksom på at ved elektronisk utfylling må du medbringe gyldig legitimasjon med underskrift, som fremvises i samtalerommet. Dersom du har glemt legitimasjon, må du alltid fylle ut papirskjema. Vi godtar også Nordlandssykehusets ID-kort. Blodgiverskjemaet finnes fortsatt i papirformat i Blodbanken. Ta kontakt med ekspedisjonen for å få blodgiverskjema på papir.
Generell info
Du trenger ikke melde din ankomst dersom du kommer til avtalt time til blodgivning. Fyll ut spørreskjema på en av våre datamaskiner. Du vil deretter bli tatt inn til samtale/gjennomgang av spørreskjema med en av våre bioingeniører eller sykepleiere. Andre henvendelser gjøres i ekspedisjonsluka.
Ønsker du å stå registrert i donorregister for beinmarg? Gi beskjed til oss og vi tar en blodprøve til beinmargregisteret.
Spis og drikk alltid før blodgivning. Forsyn deg gjerne av vårt fruktfat mens du venter på tur. Vi anbefaler at du drikker et par glass saft eller vann før du forlater tappebenken. Vi kan tilby vann, saft, kaffe, te, kakao, buljong, sjokolade og frukt.
Vi ønsker ikke at våre blodgivere tar med seg små barn, <5 år, når de skal gi blod. Dersom du skulle bli dårlig, kan dette være en skremmende opplevelse for barnet. Blodbankpersonalet har begrenset kapasitet til å ta seg av et lite barn. Vi ber om forståelse for dette.
Ny blodgiver
Etter at du har registrert deg, vil blodbanken kontakte deg innen tre uker. Så snart vi har ledig kapasitet avtaler vi time til informasjon, samtale og prøvetaking. Som regel samler vi flere nye blodgivere puljevis til et felles informasjonsmøte. I etterkant av møtet har hver enkelt giver en individuell samtale med en bioingeniør eller sykepleier fra blodbanken, samt at vi tar alle nødvendige blodprøver og måler blodtrykk. Ta med gyldig legitimasjon. Vi avtaler også time til første blodgivning, ca. 3 mnd. frem i tid.