Blodbanken, Bodø

Blodbanken i Bodø har ca 2500 aktive blodgivere, og foretar ca 5000 blodtappinger pr år. Ved Nordlandssykehuset i Bodø utføres det ca 4000 blodtransfusjoner hvert år. I tillegg transfunderer vi ca 300 poser blodplatekonsentrater og 1500 poser plasma.
Les mer om Blodbanken, Bodø

Blodbanken, Bodø

Åpningstider for blodgivning


 
Mandag og Tirsdag: 07.30 – 13.30
Onsdag: 07:30 - 15:30
Torsdag: 07:30 - 10:30 (Nye blodgivere 11:45 - 14:00)
Fredag: 07:30 - 13:00
Tilpasset åpningstid om sommeren og ved jul og påske.
For prøvetaking eller henting av jerntabletter: kl. 07.30-15.00 

 

SMS-innkalling 

Blodbanken i Bodø benytter automatisk innkalling på sms. 
Du kan akseptere timeavtalen som foreslås, eller avvise den om det ikke passer. Avviser du avtalen får du et nytt forslag senere. Det er viktig at du svarer JA eller NEI, slik at vi vet om du kommer, eller om vi skal tilby timen til noen andre.
Du får en tekstmelding fra 97786024 som inneholder teksten “Kan du møte til tapping på blodbanken Bodø,tlf 75578405? Svar JA/NEI innen klokken 13:00 i dag. Din time:...” eller “Kan du møte til tapping på Blodbanken Bodø? Svar med SMS Ja/Nei innen 2 døgn. Tlf 75578405. Din time:...” For å akseptere avtalen, besvar tilsendt sms med «ja». For å avvise avtalen returnerer du «nei». Vi kan dessverre ikke ta imot andre beskjeder enn ja/nei. Ring oss gjerne hvis du vil avtale et annet tidspunkt.
Vi benytter også sms for påminnelse om timeavtale og for å gi deg enkelte beskjeder, for eksempel hvis du hadde for lave jernverdier ved forrige tapping.
Noen ganger hender det også at vi ringer deg for å avtale time, gi beskjeder og lignende.

 

Elektronisk blodgiverskjema

Hos blodbanken i Bodø bruker vi for det meste elektronisk blodgiverskjema, basert på skjema for blodgivere (pdf) fra Helsedirektoratet. Vi hjelper deg gjerne i gang med utfylling på våre datamaskiner. Vær oppmerksom på at ved elektronisk utfylling må du medbringe gyldig legitimasjon med underskrift, som fremvises i samtalerommet. Dersom du har glemt legitimasjon, må du alltid fylle ut papirskjema. Vi godtar også Nordlandssykehusets ID-kort. Blodgiverskjemaet finnes fortsatt i papirformat i Blodbanken. Ta kontakt med ekspedisjonen for å få blodgiverskjema på papir. 

 

Generell info

Du trenger ikke melde din ankomst dersom du kommer til avtalt time til blodgivning. Fyll ut spørreskjema på en av våre datamaskiner. Du vil deretter bli tatt inn til samtale/gjennomgang av spørreskjema med en av våre bioingeniører eller sykepleiere. Andre henvendelser gjøres i ekspedisjonsluka.
Ønsker du å stå registrert i donorregister for beinmarg? Gi beskjed til oss og vi tar en blodprøve til beinmargregisteret.
Spis og drikk alltid før blodgivning. Forsyn deg gjerne av vårt fruktfat mens du venter på tur. Vi anbefaler at du drikker et par glass saft eller vann før du forlater tappebenken. Vi kan tilby vann, saft, kaffe, te, kakao, buljong, sjokolade og frukt.
Vi ønsker ikke at våre blodgivere tar med seg små barn, <5 år,  når de skal gi blod. Dersom du skulle bli dårlig, kan dette være en skremmende opplevelse for barnet. Blodbankpersonalet har begrenset kapasitet til å ta seg av et lite barn. Vi ber om forståelse for dette. 
Blodbanken i Bodø har ca 2500 aktive blodgivere, og foretar ca 5000 blodtappinger pr år. Ved Nordlandssykehuset i Bodø utføres det ca 4000 blodtransfusjoner hvert år. I tillegg transfunderer vi ca 300 poser blodplatekonsentrater og 1500 poser plasma.

 

Ny blodgiver

Etter at du har registrert deg, vil blodbanken kontakte deg innen tre uker. Så snart vi har ledig kapasitet avtaler vi time til informasjon, samtale og prøvetaking. Som regel samler vi flere nye blodgivere puljevis til et felles informasjonsmøte. I etterkant av møtet har hver enkelt giver en individuell samtale med en bioingeniør eller sykepleier fra blodbanken, samt at vi tar alle nødvendige blodprøver og måler blodtrykk. Ta med gyldig legitimasjon. Vi avtaler også time til første blodgivning, ca 3 mnd frem i tid.


Blodbanken og korona-viruset

Her finner du informasjon om hvordan korona-viruset påvirker blodbanken

 

Mer informasjon:

Les mer om å være blodgiver på Blodbankens side her!


 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Blodbanken ved Nordlandssykehuset i Bodø holder til i 2.etg i laboratoriebygget (O-fløya) som ligger parallelt med Zefyr hotell. Inngang i O-fløya fra bakgården mellom O-fløya og Zefyr hotell.
Telefon
75 57 84 05
mandag - tirsdag 0730 - 1500
onsdag 0730 - 1600
torsdag - fredag 0730 - 1500
lørdag - søndag Stengt
E-post
O-fløya, Bodø sentrum
Besøksadresse
Biskop Kroghs gate 22, 8007 Bodø(Kart)

Dekning av reiseutgifter

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.

Trenger du drosje? Ring Nordland taxi, tlf. 07550

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Praktisk informasjon

Biblioteket, Bodø sentrum

Åpent alle hverdager fra kl. 09.00-15.00.

Plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Parkering Blodbanken, Bodø

Det er gratis parkering for blodgivere mens de er i blodbanken. Blodbanken har 7 merkede parkeringsplasser til høyre for inngangen i O-fløya. 

Parkeringsoblat til bilruten får du hos oss. Du kan bli spurt om registreringsnummer. Reserverte parkeringsplasser benyttes kun ved besøk i Blodbanken.

Blodgivinghttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/blodgivingBlodgivingBBlodgivingBlodgivingBlodgivingBlodgiving

Fant du det du lette etter?