Laboratoriets poliklinikk for prøvetaking

Prøvetakingspoliklinikken er en del av preanalytisk enhet ved avdeling for laboratoriemedisin. Prøvetakerne er helsesekretærer og bioingeniører. De fleste pasienter, som skal til planlagte behandlinger ved sykehuset, må innom poliklinikken for prøvetaking. Poliklinikken tar også prøver av pasienter som er vanskelig for primærhelsetjenesten, eller prøver som krever spesiell prøvebehandling.

Les mer om Laboratoriets poliklinikk for prøvetaking

Laboratoriets poliklinikk for prøvetaking

Hvis du allerede har avtalt time til prøvetaking, setter du deg ned og venter og du vil bli ropt opp. Ellers trekker du kølapp i en av følgende kategorier: barn 0-8 år, ø-hjelp (øyeblikkelig hjelp, definert av din lege) eller drop-in prøvetaking, og setter deg så for å vente. Neste nummer blir angitt med blinkende tall på kølapptavla. Når du ser ditt tall på tavla, kan du gå rett inn i lokalene i poliklinikken. Trykk på døråpner, så åpner døren av seg selv. Innenfor døren vil ditt kølappnummer vises i displayet over et av prøvetakingsrommene. På grunn av stor pågang, må man ved drop-in prøvetaking regne med noe ventetid.

Menn, som skal ta spermieprøver, møter utenfor prøvetakingspoliklinikken. Dere venter i ventesonen til dere blir ropt opp.

For å sikre riktig identitet vil du i forbindelse med prøvetaking bli spurt om navn, fødselsdato og personnummer. Ta gjerne med legitimasjon. For at vi skal kunne ta prøve av deg, må du ha rekvisisjon fra lege, enten elektronisk eller på papir. Vi kan ikke ta flere prøver enn legen har bestilt, og vi gir heller ikke ut prøvesvar.

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Laboratoriets prøvetakingspoliklinikk i Bodø holder til i nyoppussede lokaler i H1 og har sju prøvetakingsrom. Når du kommer inn sykehusets hovedinngang, tar du rett til høyre ved ekspedisjonen i K1. Ventearealet utenfor poliklinikken er godt skiltet med "prøvetaking ".

Telefon
75 57 83 50
mandag - fredag 07.30-11.00 og 11.30-15.00
Åpningstider/besøkstider: 07.45 - 14.45 alle hverdager.
Bodø, sentrum
Besøksadresse
Parkveien 95(Kart)
Parkveien 95, 8005 Bodø
Telefon
75 53 40 00
mandag - søndag 0000 - 2400

Dekning av reiseutgifter

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Parkering Bodø sentrum

Parkeringen i Bodø sentrum koster kr. 17,- pr time i disse tidsrommene: 

  • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
  • Lørdag. kl. 08.00–15.00
  • Søndag: gratis

Parkering kan også foretas med Easy Park-appen, kode 8149.

Kartet under viser parkeringsplasser for besøkende.


Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.

Trenger du drosje? Ring Nordland taxi, tlf. 07550

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Praktisk informasjon

Biblioteket, Bodø sentrum

Åpent alle hverdager fra kl. 09.00-15.00.

Plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Kantine, Bodø sentrum

Panorama kafè finner du i 9. etasje, se vår Facebookside

Åpningstider:

Kl. 09.30-19.00 på hverdager. Helg og høytider: stengt.

Kantinen har bankterminal.

Kiosk, Bodø sentrum

Narvesen ligger i 1. etasje og har følgende åpningstider:

  • Hverdager: 07.00-21.00
  • Lørdag: 09.30-20.00
  • Søndag: 11.00-20.00

Røyking

​​Det er satt opp en røykebu til venstre for den gamle hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område. For å komme seg inn i sykehuset igjen må man benytte inngangen ved siden av apoteket.

Trådløst nettverk

I Bodø og i Lofoten er det tilgang  på internett, men du må ha brukernavn og passord. Dette får du enten i resepsjonen eller hos den aktuelle klinikken du er på.

Lappene gir deg tilgang for enten ett døgn eller en uke.

Zefyr hotell, pasienthotell Bodø

Zefyr Hotell ligger på sykehusområdet og har inngang fra Biskop Kroghs gate 21. Det er også gjennomgang fra sykehuset via hovedinngangen i Parkveien. Hotellet er døgnåpent, og det er alltid noen som tar i mot deg i resepsjonen når du kommer.

Telefon: 75 50 06 20

E-post: 

Parkering: Hotellets gjester kan parkere på egne merkede parkeringsplasser under oppholdet. OBS! Husk å hente parkeringsbevis i resepsjonen. I tillegg finnes det godt med parkeringsplasser mot betaling på sykehusets parkeringsplass, og på kommunale plasser rundt hotellet.

Om hotellet: Pasienter som bor på Zefyr må være friske nok til å klare seg selv. Det er avdelingen som har det medisinske ansvaret for behandlingen din ved sykehuset, som avgjør om du kan bo på hotellet, eller må være innlagt på avdelingen.

Alle rommene har minst to senger, eget bad, kjøleskap og TV på rommet. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester. Frokost er inkludert i romprisen. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant for de som ikke har alle måltider inkludert.

Det finnes også et enklere mattilbud, samt kioskvarer, til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet. Det er TV og trådløst internett på alle rom.

Pasienthotellet eies av Nordlandssykehuset HF og driftes av Norlandia. Resepsjonen er bemannet med en sykepleier døgnet rundt. Denne personen kan være behjelpelig med råd og informasjon.

Blodprøvehttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/blodproveBlodprøveBBlodprøveBlodprøveBlodprøveBlodprøve
Urinprøvehttps://nordlandssykehuset.no/behandlinger/urinproveUrinprøveUUrinprøveUrinprøveUrinprøveUrinprøve

Fant du det du lette etter?