Luftambulanse

Luftambulansen består av ambulansefly og redningshelikopter.

Les mer om Luftambulanse

Luftambulanse

Ambulanseflyet

Ambulanseflyet (Beechcraft King Air 200) er til enhver tid bemannet med to flygere og en spesialsykepleier innen anestesi eller intensivmedisin. I tillegg er det en anestesilege i vakt som følger med ved behov (ca 15% av oppdragene). Flyet har en responstid som på dagtid er 20 minutter og resten av døgnet 60 minutter. 

Ambulanseflytjenesten utfører ca 1400 pasienttransporter hvert år hvorav ca 7 % primæroppdrag, 66% sekundæroppdrag og 26% tilbakeføringer. De fleste oppdragene går fra en av flyplassene på Helgeland, Lofoten og Vesterålen til Bodø eller Tromsø, men vil også utføre oppdrag i andre deler av landet.

Redningshelikopter

Redningshelikopteret drives av forsvaret ved 330 skvadronen. Helikopteret (Sea King) er i tillegg til forsvarets personell (to flygere, en navigatør, en tekniker og en redningsmann) bemannet med anestesilege på tilstedevakt. Helikopteret har en responstid på 15 minutter. 

Redningshelikopteret i Bodø mottar ca 430 henvendelser om oppdrag hvert år. Ca 100 av disse blir avvist med begrunnelse ”ikke medisinsk behov”. De iverksatte oppdragene, ca 350, fordeler seg med ca 70% primæroppdrag og 10% sekundæroppdrag og 20% er SAR.

Kontaktinformasjon

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.