I løpet av dette tidsrommet blir det gjort undersøkelser av deg for å avklare om du har kreft eller ikke.
Hvilke undersøkelser som blir gjort vil variere, og avhenger av hvilke undersøkelser som er utført før du kommer til videre utredning. Det tas ofte blodprøver og røntgenundersøkelser som ledd i utredning. Svar på vevsprøve vil gi endelig diagnose.
Når resultatene fra undersøkelsene og prøvene er klare, vil det som oftest kunne avklares om du har kreft eller ikke. Beslutning om diagnose tas. Har du ikke kreft, avsluttes pakkeforløpet.
Aktuelle undersøkelser
· CT av lunger, mage og bekken for å gi informasjon om utbredelse av sykdommen
· Hvis det er mistanke om spredning tas ofte vevsprøve for å bekrefte utbredelsen av sykdommen.
· Det kan være aktuelt å tappe væske fra buken eller lungesekken din. Dette kan stadfeste celletype og bidra til stadieinndeling av sykdommen.
· Det blir også gjort en kartlegging av annen sykdom som får betydning for gjennomføring av behandling. Det kan for eksempel være undersøkelse av hjerte/lungefunksjon.
For noen kvinner vil undersøkelsene avkrefte mistanke om kreft.
Viderehenvisning
Dersom det er sannsynlighet for at du har kreft i eggstokkene vil du bli henvist videre til en gynekologisk kreftavdeling gjennom pakkeforløp. Et pakkeforløp er et standardisert pasientforløp som beskriver organiseringen av utredning og behandling, kommunikasjon/dialog med deg og dine pårørende, samt ansvarsplassering og konkrete forløpstider.
Forløpskoordinatoren sørger for å sette opp timene du skal ha i utredningen.
Forløpskoordinatorer
Det er forløpskoordinatorene som skal sikre sammenheng i utredningen, sikre at du får stilt en diagnose raskt, og at eventuell behandling blir satt i gang innen anbefalte tidsfrister. Ta kontakt med koordinatoren dersom det er ting du lurer på underveis i utrednings- og behandlingsforløpet.