Medisinsk dagenhet og poliklinikk, K4 Bodø

Karlaserbehandling på hud i narkose, barn, Bodø

Behandling med laser brukes for å bleke rødlige fargeforandringer i huden. Narkose er nødvendig fordi behandlingen krever av barnet ligger helt stille.

Innledning

Laser er et apparat som produserer en sterk lysstråle. Lysstrålen gir fra seg energi når den treffer blodkarene i huden og dette gjør at blodkarene ødelegges. På denne måten kan fargeforandringer i huden blekes.

Utredning ved Nordlandssykehuset, kan henvises videre til UNN for PDL (Pulsed Dye Laser).
Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Utredning ved Nordlandssykehuset, henvises videre til UNN, Tromsø.
Før

Vi anbefaler å holde neglene til barnet korte slik at han/hun ikke klorer seg på behandlet område.

I sommerhalvåret er det viktig at barnet bruker solkrem med faktor 15‐20 i tiden før laserbehandlingen. Jo blekere huden er, jo bedre blir resultatet av behandlingen.

Dere blir innkalt til mottak på poliklinikk ettermiddagen før behandlingsdagen slik at legen kan undersøke barnet. Dere får informasjon og kan stille spørsmål, og sykepleier vil være tilstede. Under denne samtalen får dere tidspunkt for oppmøte morgenen etter.

Under

På behandlingsdagen må dere beregne å være på sykehuset fra kl 8:00 – kl 15:00. Selve laserbehandlingen tar ca 20 minutter.

Behandlingsdagen får barnet  et beroligende legemiddel (premedikasjon) av sykepleier. Det vil være god tid til ytterligere spørsmål mens premedikasjonen virker. Narkosen blir gitt av anestesilege og anestesisykepleier. Laserbehandlingen fungerer på den måten at laserstrålen ødelegger blodårene i huden som skaper fargeforandringen og på den måten blekes huden som behandles. Det er hudlege som utfører selve laserbehandlingen mens barnet sover. 

Etter laserbehandlingen får barnet være på overvåkningsavdelingen til barnet våkner fra narkosen. Foresatte får være med barnet på overvåkningsavdelingen. Når barnet er våkent får dere komme tilbake til poliklinikken for videre observasjon. Dere får også en avsluttende samtale med sykepleier og lege som utførte behandlingen.Etter

Umiddelbart etter laserbehandlingen kan huden bli enten rød eller blålilla misfarget, avhengig av energimengden i laserstrålen som brukes. Denne fargen forsvinner etter 5-10 dager. Hos noen dannes det en skorpe som senere faller av.

Vi anbefaler å holde neglene til barnet korte slik at de ikke klorer seg på behandlet område.

For å redusere faren for infeksjon etter behandlingen, bør bading i basseng unngås de første 2 ukene.

Vi anbefaler også å bruke solkrem i minst 6 måneder etter behandling.


Vær oppmerksom

Behandlingen av øvre del av kinn og i nærheten av øye kan gi hevelse i øyeregionen som kan vare i 2‐4 dager. I enkelte tilfeller kan behandlingen gi forbigående økt brunlig pigmentering som forsvinner etter få måneder. Tap av pigment kan skje i sjeldne tilfeller. Arrdannelser er sjeldne, men kan forekomme.

Kontaktinformasjon

Oversiktskart og parkering

Parkeringen i Bodø sentrum er avgiftsbelagt i disse tidsrommene: 

  • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
  • Lørdag. kl. 08.00–15.00
  • Søndag: gratis

Parkering kan også foretas med EasyPark-appen, kode 8149.

Klikk på kartet for mer detaljert informasjon.

Kart over bygg og parkering

Pasientreiser

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.​

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Sykehuskart, Bodø sentrum

Klikk på bildet for stor​​ versjon o​​​g forklaringer.​

Kart over bygninger og vei​​​

Praktisk informasjon

Apotek

Du finner Sykehusapoteket i fløy G, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 


Åpningstider: 

Mandag-fredag: 08:00-16:00.
Helger og helligdager: Stengt.

Telefon 77 78 19 00

Biblioteket

Biblioteket har plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.

Biblioteket er betjent mandag til torsdag kl. 10.00-14.00​.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Frisør

Nordlandssykehuset Bodø har egen frisør lokalisert i N-fløya, ikke langt fra Apoteket. Ta til venstre ved informasjonsskranken.

Åpningstider:
  • Mandag, onsdag, torsdag, fredag: 08:00-16.00 
  • Tirsdag: 10:00-18:00 

Gaver/donasjoner

Ønsker du å gi en gave eller donasjon til en klinikk eller avdeling? Les mer om hvordan dette kan gjøres​​​​

Kantine (Kafé Panorama)

Panorama kafè er i 9. etasje og tilbyr blant annet salatbar, baguetter, suppe, kaker og varm/kald drikke. Vi tør påstå at du finner byens beste lunsjutsikt her!

Åpningstider:

  • Mandag-fredag: 08.30-17.00
  • Lørdag-søndag: stengt

 Besøk vår egen Facebook-side for dagens meny

Kiosk

Narvesen ligger i 1. etasje, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 

Åpningstider: 

  • Mandag-fredag: 07.00-21.00
  • Lørdag: 09.00-20.00
  • Søndag: 10.00-20.00

Prest

Sykehusprestene er ordinerte prester i Den norske kirke og de har videreutdanning for det spesielle arbeidet i  helsesektoren. De er utdannet til å være samtalepartnere, og kan møte det enkelte menneske med støtte, veiledning eller sjelesorg, eller bare være til stede og dele stillheten. Samtalen vil alltid foregå på premissene til den som søker kontakt.

Nordlandssykehuset i Bodø sentrum og Rønvik har to prester tilgjengelig som står til disposisjon som et fortrolig menneske å snakke med enten du er pasient, pårørende eller personell. Prestene har taushetsplikt.

Presten er tilgjengelig hverdager 08.00 - 15:30. 
Tlf. 75 53 40 00


Røyking

​​Det er satt opp en røykebu på parkeringsplassen ved hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område.

Zefyr hotell, pasienthotell

Zefyr hotell er lokalisert ved sykehuset i sentrum og har inngang fra Biskop Kroghs gate 21. Det er også gjennomgang fra sykehuset via hovedinngangen i Parkveien. Hotellet er døgnåpent, og det er alltid noen som tar i mot deg i resepsjonen når du kommer.

Telefon: 75 50 06 20

E-post: 

Les mer og se bilder fra Zefyr hotel

Parkering: Hotellets gjester kan parkere på egne merkede parkeringsplasser under oppholdet. OBS! Husk å hente parkeringsbevis i resepsjonen. I tillegg finnes det godt med parkeringsplasser mot betaling på sykehusets parkeringsplass, og på kommunale plasser rundt hotellet.

Om hotellet: Pasienter som bor på Zefyr må være friske nok til å klare seg selv. Det er avdelingen som har det medisinske ansvaret for behandlingen din ved sykehuset, som avgjør om du kan bo på hotellet, eller må være innlagt på avdelingen.

Alle rommene har minst to senger, eget bad, kjøleskap og TV på rommet. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester. Frokost er inkludert i romprisen. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant for de som ikke har alle måltider inkludert.

Det finnes også et enklere mattilbud, samt kioskvarer, til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet. Det er TV og trådløst internett på alle rom.

Pasienthotellet eies av Nordlandssykehuset HF og driftes av Norlandia. Resepsjonen er bemannet med en sykepleier døgnet rundt. Denne personen kan være behjelpelig med råd og informasjon.

Fant du det du lette etter?