Overvektskurs - Lofoten

To dagers lærings- og mestringskurs for deg som følges opp ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO) i Lofoten.

Sammen om mestring, læring for livet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kurset er en del av behandlingsforløpet ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO), Nordlandssykehuset Lofoten. Du trenger henvisning for å delta. Be din sykepleier ved LSSO sette deg på venteliste til kurset.

For å få utredning og behandling ved LSSO Lofoten trenger du henvisning av lege. Kriterier for henvisning kan du lese mer om her: 

Henvisning av pasienter med sykelig overvekt

Målsetting

Målet med lærings- og mestringskurs generelt er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.

Innhold i kurset

Gjennom kurset møter man ulike fagfolk fra sykehuset og Vestvågøy kommune. Du møter også to brukerrepresentanter som deler sine erfaringer med å leve med sykelig overvekt - og hvordan de ved hjelp av ulike metoder har oppnådd vektnedgang og bedre livskvalitet. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål utveksle erfaringer med de andre kursdeltakerne.  

Her ser du et eksempel på et tidligere program, med de ulike tema som dekkes:

Program 11-12 februar 2020 (PDF)

Målgruppe

Kurset er for voksne personer med sykelig overvekt som følges opp ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO), NLSH Lofoten, Gravdal.

Praktisk informasjon

Kurset går over to dager på dagtid, med en fysisk aktivitet sist på den ene dagen (husk å ta med egnet tøy). Det legges opp til diskusjoner i grupper og i fellesskap.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine eller ta med matpakke. Kaffe, te, vann, frukt/grønnsaker er tilgjengelig i kursrommet.

Rettigheter, egenandel, reise- og opphold

Pasienter og pårørende har rettigheter blandt annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. Du kan lese mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring ved å klikke her:

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper

For informasjon om vårt pasienthotell i Bodø kan du bruke denne lenken:

Utskriftsvennlig brosjyre

Klikk her for å laste ned:

Brosjyre LSSO Lofoten 2021 (PDF)

Nyttige nettadresser

Her kan du finner nettsider med kvalitetssikret informasjon om helse og mestring. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene:

Behandlingsforløp fedme Nordlandssykehuset

Helsenorge: Behandling av overvekt med legemidler og operasjon

Helsenorge: Mitt valg. Samvalg ved sykelig overvekt

Fedme: Når blir man farlig overvektig? Og hvorfor må mange opereres for å gå ned i vekt? "Diagnose", en Podcast fra St.Olavs Hospital

Kvalitetssikret informasjon om helse og mestring

Kursoversikt for pasienter og pårørende

Lenke til våre øvrige kurstilbud for pasienter og pårørende

Kurs og opplæring for pasient og pårørende


Fant du det du lette etter?