Fysikalsk medisin og rehabilitering, Bodø

Nevropsykologisk undersøkelse

En nevropsykologisk undersøkelse har som målsetting å kartlegge sammenhenger mellom atferd og hjerneorganiske funksjoner. Undersøkelsen gjennomføres av en autorisert psykolog med spesialkompetanse innenfor klinisk nevropsykologi.

Henvisning og vurdering

Pasienten kan selv be om henvisning til nevropsykolog, noe som gjøres i samråd med fastlege eller annen aktuell behandler/instans.

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Henvisningsårsak kan være utarbeidelse av spesialisterklæring knyttet til for eksempel arbeidsførhet eller skolegang, som utgangspunkt for rehabiliteringstiltak, differensialdiagnostiske vurderinger (skyldes vanskene hjerneorganiske forhold eller psykosomatiske?), som utgangspunkt for rådgivning og generell kognitiv funksjonsanalyse, eller ved mistanke om hjerneorganisk sykdom. Det gjennomføres også førerkortvurdering.


Hvem kan henvises til nevropsykologisk undersøkelse ved fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR):

Alle pasienter fra 16 år og oppover.
Ved mistanke om hjerneorganisk skade, eller ved reel hjerneskade som  f,eks traumatisk hjerneskade, hjerneslag, løsemiddelskade, eller skader som følge av redusert oksygentilførsel.

Henvisningsveiledning (skrevet for fastlegene):

Vi ønsker at henvisning inneholder opplysninger om:

 • Henvisningsbakgrunn og problemstilling
 • Eventuelle diagnoser
 • Personopplysninger, skole, arbeid, sosialt etc.
 • Tidligere sykehistorie
 • Resultater fra tidligere undersøkelser
 • Medikamentliste
 • Informasjon om eventuelle ting en bør ta i betraktning eller ta spesielle hensyn til

For nærmere opplysninger:

Tlf: 75 53 46 60
Faks: 75 53 46 56
Epost: fmr@nlsh.no

Skriftlig eller elektronisk henvisning sendes:

Fysikalsk medisin og rehabilitering
Nordlandssykehuset Somatikk
8092 Bodø


 

Før

Det er viktig at du møter på sykehuset mest mulig uthvilt og opplagt så lang som mulig. Hvis du bruker lesebriller eller andre aktuelle hjelpemidler er det også viktig at disse medbringes til undersøkelsen.

Under

Varighet: 5-10 timer over 1-2 dager

Undersøkelsen har gjerne en varighet på mellom 5-10 timer og strekker seg over 1-2 dager. Gjennom samtale med helsepersonell går vi gjennom tidligere sykehistorie, arvelige faktorer, skolehistorie og tilstandsbeskrivelse.

Etter dette blir du presentert for ulike tester som måler kognitive ferdigheter som oppmerksomhet, konsentrasjon, hukommelse, språklige ferdigheter, prosesseringshastighet og forskjellige problemløsningsferdigheter med mer. Det gis instruksjoner for hver enkelt test, og mange begynner med øvelsesoppgaver før selve testen starter for å sikre at en forstår hva som skal gjøres.

Mange av testene er bygd opp slik at oppgavene blir gradvis vanskeligere etter hvert som testen forløper.

De enkelte testene har en varighet alt fra noen minutter til opp mot 45-50 minutter. Det vil bli lagt inn pauser underveis, samt en lengre lunsjpause midt på dagen. 

Etter

Etter endt undersøkelse går vi gjennom resultatet sammen med deg og drøfter mulig tiltak der det er behov. Som pasient vil du få tilsendt en skriftlig kopi av rapport i posten. I noen tilfeller vil det være aktuelt å innkalle til ny nevropsykologisk undersøkelse etter en tid, og da som ledd i videre oppfølgning og kontroll.

Kontaktinformasjon

Dekning av reiseutgifter

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Parkering Bodø sentrum

Parkeringen i Bodø sentrum koster kr. 17,- pr time i disse tidsrommene: 

 • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
 • Lørdag. kl. 08.00–15.00
 • Søndag: gratis

Parkering kan også foretas med Easy Park-appen, kode 8149.

Kartet under viser parkeringsplasser for besøkende.


Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.

Trenger du drosje? Ring Nordland taxi, tlf. 07550

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Praktisk informasjon

Biblioteket, Bodø sentrum

Åpent alle hverdager fra kl. 09.00-15.00.

Plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Kantine, Bodø sentrum

Panorama kafè finner du i 9. etasje, se vår Facebookside

Åpningstider:

Kl. 09.30-19.00 på hverdager. Helg og høytider: stengt.

Kantinen har bankterminal.

Kiosk, Bodø sentrum

Narvesen ligger i 1. etasje og har følgende åpningstider:

 • Hverdager: 07.00-21.00
 • Lørdag: 09.30-20.00
 • Søndag: 11.00-20.00

Røyking

​​Det er satt opp en røykebu til venstre for den gamle hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område. For å komme seg inn i sykehuset igjen må man benytte inngangen ved siden av apoteket.

Trådløst nettverk

I Bodø og i Lofoten er det tilgang  på internett, men du må ha brukernavn og passord. Dette får du enten i resepsjonen eller hos den aktuelle klinikken du er på.

Lappene gir deg tilgang for enten ett døgn eller en uke.

Zefyr hotell, pasienthotell Bodø

Zefyr Hotell ligger på sykehusområdet og har inngang fra Biskop Kroghs gate 21. Det er også gjennomgang fra sykehuset via hovedinngangen i Parkveien. Hotellet er døgnåpent, og det er alltid noen som tar i mot deg i resepsjonen når du kommer.

Telefon: 75 50 06 20

E-post: 

Parkering: Hotellets gjester kan parkere på egne merkede parkeringsplasser under oppholdet. OBS! Husk å hente parkeringsbevis i resepsjonen. I tillegg finnes det godt med parkeringsplasser mot betaling på sykehusets parkeringsplass, og på kommunale plasser rundt hotellet.

Om hotellet: Pasienter som bor på Zefyr må være friske nok til å klare seg selv. Det er avdelingen som har det medisinske ansvaret for behandlingen din ved sykehuset, som avgjør om du kan bo på hotellet, eller må være innlagt på avdelingen.

Alle rommene har minst to senger, eget bad, kjøleskap og TV på rommet. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester. Frokost er inkludert i romprisen. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant for de som ikke har alle måltider inkludert.

Det finnes også et enklere mattilbud, samt kioskvarer, til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet. Det er TV og trådløst internett på alle rom.

Pasienthotellet eies av Nordlandssykehuset HF og driftes av Norlandia. Resepsjonen er bemannet med en sykepleier døgnet rundt. Denne personen kan være behjelpelig med råd og informasjon.

Fant du det du lette etter?