Fysikalsk medisin og rehabilitering, Bodø

Nevropsykologisk undersøkelse

En nevropsykologisk undersøkelse har som målsetting å kartlegge sammenhenger mellom atferd og hjerneorganiske funksjoner. Undersøkelsen gjennomføres av en autorisert psykolog med spesialkompetanse innenfor klinisk nevropsykologi.

Henvisning og vurdering

Pasienten kan selv be om henvisning til nevropsykolog, noe som gjøres i samråd med fastlege eller annen aktuell behandler/instans.

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Henvisningsårsak kan være utarbeidelse av spesialisterklæring knyttet til for eksempel arbeidsførhet eller skolegang, som utgangspunkt for rehabiliteringstiltak, differensialdiagnostiske vurderinger (skyldes vanskene hjerneorganiske forhold eller psykosomatiske?), som utgangspunkt for rådgivning og generell kognitiv funksjonsanalyse, eller ved mistanke om hjerneorganisk sykdom. Det gjennomføres også førerkortvurdering.


Hvem kan henvises til nevropsykologisk undersøkelse ved fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR):

Alle pasienter fra 16 år og oppover.
Ved mistanke om hjerneorganisk skade, eller ved reel hjerneskade som  f,eks traumatisk hjerneskade, hjerneslag, løsemiddelskade, eller skader som følge av redusert oksygentilførsel.

Henvisningsveiledning (skrevet for fastlegene):

Vi ønsker at henvisning inneholder opplysninger om:

 • Henvisningsbakgrunn og problemstilling
 • Eventuelle diagnoser
 • Personopplysninger, skole, arbeid, sosialt etc.
 • Tidligere sykehistorie
 • Resultater fra tidligere undersøkelser
 • Medikamentliste
 • Informasjon om eventuelle ting en bør ta i betraktning eller ta spesielle hensyn til

For nærmere opplysninger:

Tlf: 75 53 46 60
Faks: 75 53 46 56
Epost: fmr@nlsh.no

Skriftlig eller elektronisk henvisning sendes:

Fysikalsk medisin og rehabilitering
Nordlandssykehuset Somatikk
8092 Bodø


 

Før

Det er viktig at du møter på sykehuset mest mulig uthvilt og opplagt så lang som mulig. Hvis du bruker lesebriller eller andre aktuelle hjelpemidler er det også viktig at disse medbringes til undersøkelsen.

Under

Varighet: 5-10 timer over 1-2 dager

Undersøkelsen har gjerne en varighet på mellom 5-10 timer og strekker seg over 1-2 dager. Gjennom samtale med helsepersonell går vi gjennom tidligere sykehistorie, arvelige faktorer, skolehistorie og tilstandsbeskrivelse.

Etter dette blir du presentert for ulike tester som måler kognitive ferdigheter som oppmerksomhet, konsentrasjon, hukommelse, språklige ferdigheter, prosesseringshastighet og forskjellige problemløsningsferdigheter med mer. Det gis instruksjoner for hver enkelt test, og mange begynner med øvelsesoppgaver før selve testen starter for å sikre at en forstår hva som skal gjøres.

Mange av testene er bygd opp slik at oppgavene blir gradvis vanskeligere etter hvert som testen forløper.

De enkelte testene har en varighet alt fra noen minutter til opp mot 45-50 minutter. Det vil bli lagt inn pauser underveis, samt en lengre lunsjpause midt på dagen. 

Etter

Etter endt undersøkelse går vi gjennom resultatet sammen med deg og drøfter mulig tiltak der det er behov. Som pasient vil du få tilsendt en skriftlig kopi av rapport i posten. I noen tilfeller vil det være aktuelt å innkalle til ny nevropsykologisk undersøkelse etter en tid, og da som ledd i videre oppfølgning og kontroll.

Kontaktinformasjon

Parkering Bodø sentrum

Parkeringen i Bodø sentrum er avgiftsbelagt i disse tidsrommene: 

 • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
 • Lørdag. kl. 08.00–15.00
 • Søndag: gratis

Parkering kan også foretas med Easy Park-appen, kode 8149.

Kartet under viser parkeringsplasser for besøkende (klikk for større format).


Pasientreiser

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.

Trenger du drosje? Ring Nordland taxi, tlf. 07550

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Praktisk informasjon

Apotek

Du finner Sykehusapoteket i fløy G, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 


Åpningstider: 

Mandag-fredag: 08:00-16:00.
Helger og helligdager: Stengt.

Telefon 77 78 19 00

Biblioteket

Biblioteket har plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.

Åpent alle hverdager fra kl. 09.00-15.00.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Bilde, video og lydopptak

​Pasienter og pårørende som skal filmes eller fotograferes skal gi sitt samtykke. Er det ikke samtykke, kan du heller ikke publisere det på sosiale medier. 


Helsepersonell har taushetsplikt. Det betyr at de har plikt til å aktivt hindre at andre får kjennskap til opplysninger om pasienten de har ansvar for. Respekter derfor hvis de ber deg om å slutte å fotografere eller filme.  


PS! Hvis du ønsker å slette noe du har lagt ut på internett så kan du få hjelp til det på slettmeg.no

Dine rettigheter

Egenandel

Frisør

Nordlandssykehuset Bodø har egen frisør lokalisert i N-fløya, ikke langt fra Apoteket. Ta til venstre ved informasjonsskranken.

Åpningstider:
 • Mandag, onsdag, torsdag, fredag: 08:00-16.00 
 • Tirsdag: 10:00-18:00 

Kantine (Kafé Panorama)

Panorama kafè er i 9. etasje og tilbyr blant annet salatbar, baguetter, suppe, kaker og varm/kald drikke. Vi tør påstå at du finner byens beste lunsjutsikt her!

Åpningstider:

 • Mandag-fredag: 08.30-17.00
 • Lørdag-søndag: stengt

 Besøk vår egen Facebook-side for dagens meny

Kiosk

Narvesen ligger i 1. etasje, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 

Åpningstider: 

 • Mandag-fredag: 07.00-21.00
 • Lørdag: 09.30-20.00
 • Søndag: 11.00-20.00

Prest

Sykehusprestene er ordinerte prester i Den norske kirke og de har videreutdanning for det spesielle arbeidet i  helsesektoren. De er utdannet til å være samtalepartnere, og kan møte det enkelte menneske med støtte, veiledning eller sjelesorg, eller bare være til stede og dele stillheten. Samtalen vil alltid foregå på premissene til den som søker kontakt.

Nordlandssykehuset i Bodø sentrum og Rønvik har to prester tilgjengelig som står til disposisjon som et fortrolig menneske å snakke med enten du er pasient, pårørende eller personell. Prestene har taushetsplikt.

Presten er tilgjengelig hverdager 08.00 - 15:30. 
Tlf. 75 53 40 00


Røyking

​​Det er satt opp en røykebu på parkeringsplassen ved hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område.

Trådløst nettverk

Vi har trådløst nett på alle våre lokasjoner.

Gjestenettet får man tilgang til via brukernavn og passord. For å få denne tilgangen trenger man et dagspass som pasienter kan få fra resepsjonen eller avdelingen man er innlagt på. 

Fant du det du lette etter?