Øye poliklinikk og operasjon, Bodø

Skjeling operasjon

Operasjon av skjeling tar sikte på å rette opp feilstillinger i øyne. Dette utføres ved å flytte øyemuskler, på den ene eller begge øyne.

Ventetider

Innledning

Hvert øye har seks muskler som alle har spesifikke funksjoner og som kan opereres på. Det kan være nødvendig med èn operasjon eller flere, avhengig av skjelingens type.

Alle barn opereres i narkose og vil trenge en forundersøkelse med tanke på selve narkosen. Voksne kan opereres  lokalbedøvelse.

Pasienter som opereres i narkose må påregne at hele dagen går til operasjon og oppvåkning. Hvis man er tilreisende vil det være aktuelt å overnatte på pasienthotell eller ved avdelingen til dagen etter. Pasienter som bor i kort avstand kan overnatte hjemme dersom man har annen person/foreldre/ledsager som kan være sammen med pasienten det første døgnet etter operasjonen.

Før

Møt som normalt til timen. Hvis du skal opereres i narkose skal du være fastende etter beskjed gitt fra sykehuset. Vanligvis innebærer dette at du ikke spiser fast føde fra kl 2400 dagen før operasjonen. Blodfortynnende medisin skal man holde opp med etter legens anbefaling. Det vil bli gitt smertestillende som for eksempel Paracetamol før inngrepet.

Under

Hvis man opereres i narkose vil man ikke kjenne noe under selve inngrepet siden man da sover. Inngrepet tar fra ca 30 minutter til ca 1 time og 30 minutter, avhengig av hvilken prosedyre som utføres. Muskler blir flyttet og sydd på plass. Slimhinnen som ligger over muskler blir sydd på små sting som løsner av seg selv i løpet av noen uker. Det legges antibiotikasalve og lapp over det opererte øyet. Hvis begge øyne blir operert, legges kun lapp over det ene.

Etter

Det er vanlig med noe ubehag, stikking og pressfølelse i opererte øye etter operasjonen. Det er også vanlig med dobbeltsyn i begynnelsen. Dette går tilbake etter en viss tid.

Du får med deg smertestillende som tas ved behov. Fra dag èn etter operasjon vil det være nødvendig å dryppe øyet med betennelsesdempende dråper og salve i noen uker.

Øyet vil være en del rødt de første ukene etter operasjonen, men vil langsom bli normalt blekt igjen.

Ruskfølelse er meget vanlig i de første 2-4 uker etter operasjonen og skyldes hovedsakelig sting som sitter i slimhinne. Disse vil vanligvis løsne og bli borte av seg selv underveis.

Det vil bli avtalt kontroll dagen etter operasjon og ca. 2 mndr. etter operasjonen for å vurdere videre behandling og forløp.

Sykemelding er vanlig for de i yrkesaktiv alder og man kan påregne ca 2 uker sykemeldingsperiode.

Kontaktinformasjon

Oversiktskart og parkering

Parkeringen i Bodø sentrum er avgiftsbelagt i disse tidsrommene: 

  • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
  • Lørdag. kl. 08.00–15.00
  • Søndag: gratis

Parkering kan også foretas med EasyPark-appen, kode 8149.

Klikk på kartet for mer detaljert informasjon.

Kart over bygg og parkering

Pasientreiser

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

Planlegg reisen til Nordlandssykehuset

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.

Trenger du drosje? Ring Nordland taxi, tlf. 07550

Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

Praktisk informasjon

Apotek

Du finner Sykehusapoteket i fløy G, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 


Åpningstider: 

Mandag-fredag: 08:00-16:00.
Helger og helligdager: Stengt.

Telefon 77 78 19 00

Biblioteket

Biblioteket har plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.

Åpent alle hverdager fra kl. 09.00-15.00.
 
Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
 
Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

Frisør

Nordlandssykehuset Bodø har egen frisør lokalisert i N-fløya, ikke langt fra Apoteket. Ta til venstre ved informasjonsskranken.

Åpningstider:
  • Mandag, onsdag, torsdag, fredag: 08:00-16.00 
  • Tirsdag: 10:00-18:00 

Gaver/donasjoner

Ønsker du å gi en gave eller donasjon til en klinikk eller avdeling? Les mer om hvordan dette kan gjøres​​​​

Kantine (Kafé Panorama)

Panorama kafè er i 9. etasje og tilbyr blant annet salatbar, baguetter, suppe, kaker og varm/kald drikke. Vi tør påstå at du finner byens beste lunsjutsikt her!

Åpningstider:

  • Mandag-fredag: 08.30-17.00
  • Lørdag-søndag: stengt

 Besøk vår egen Facebook-side for dagens meny

Kiosk

Narvesen ligger i 1. etasje, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 

Åpningstider: 

  • Mandag-fredag: 07.00-21.00
  • Lørdag: 09.00-20.00
  • Søndag: 10.00-20.00

Prest

Sykehusprestene er ordinerte prester i Den norske kirke og de har videreutdanning for det spesielle arbeidet i  helsesektoren. De er utdannet til å være samtalepartnere, og kan møte det enkelte menneske med støtte, veiledning eller sjelesorg, eller bare være til stede og dele stillheten. Samtalen vil alltid foregå på premissene til den som søker kontakt.

Nordlandssykehuset i Bodø sentrum og Rønvik har to prester tilgjengelig som står til disposisjon som et fortrolig menneske å snakke med enten du er pasient, pårørende eller personell. Prestene har taushetsplikt.

Presten er tilgjengelig hverdager 08.00 - 15:30. 
Tlf. 75 53 40 00


Røyking

​​Det er satt opp en røykebu på parkeringsplassen ved hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område.

Zefyr hotell, pasienthotell

Zefyr hotell er lokalisert ved sykehuset i sentrum og har inngang fra Biskop Kroghs gate 21. Det er også gjennomgang fra sykehuset via hovedinngangen i Parkveien. Hotellet er døgnåpent, og det er alltid noen som tar i mot deg i resepsjonen når du kommer.

Telefon: 75 50 06 20

E-post: 

Les mer og se bilder fra Zefyr hotel

Parkering: Hotellets gjester kan parkere på egne merkede parkeringsplasser under oppholdet. OBS! Husk å hente parkeringsbevis i resepsjonen. I tillegg finnes det godt med parkeringsplasser mot betaling på sykehusets parkeringsplass, og på kommunale plasser rundt hotellet.

Om hotellet: Pasienter som bor på Zefyr må være friske nok til å klare seg selv. Det er avdelingen som har det medisinske ansvaret for behandlingen din ved sykehuset, som avgjør om du kan bo på hotellet, eller må være innlagt på avdelingen.

Alle rommene har minst to senger, eget bad, kjøleskap og TV på rommet. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester. Frokost er inkludert i romprisen. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant for de som ikke har alle måltider inkludert.

Det finnes også et enklere mattilbud, samt kioskvarer, til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet. Det er TV og trådløst internett på alle rom.

Pasienthotellet eies av Nordlandssykehuset HF og driftes av Norlandia. Resepsjonen er bemannet med en sykepleier døgnet rundt. Denne personen kan være behjelpelig med råd og informasjon.

Fant du det du lette etter?