Arbeidsoppgavene til ernæringskokker, tidligere kalt for institusjonskokker, er stort sett de samme som for restaurantkokker. Den største forskjellen er at ernæringskokken har kunnskaper om tilberedning og servering av spesialkost. Du vil arbeide tett sammen med ernæringsfysiolog i planleggingen av ukemenyer.
Ernæringskokken har kunnskap om å tilpasse mat og retter etter ulike behov, allergier, intoleranser, livsstilssykdommer og kost i ulike livsfaser.
Som ernæringskokk har du kunnskap om hvordan du kan lage dietter til dem som er syke, og hva man bør spise for å holde seg frisk.
Vi tilbyr
- 2 års læretid og utdanning i et spennende og krevende fagmiljø, under veiledning.
- Opplæringsplan som ivaretar kompetansemålene.
- Lønn i henhold til gjeldende overenskomster.
- Gode kollegaer og et faglig godt arbeidsmiljø.
- Nordlandssykehuset jobber med å gi våre pasienter riktig ernæring. Vi har klinisk ernæringsfysiolog i halv stilling for å styrke kunnskap om viktigheten av riktig ernæring til pasienten.
- Gunstige pensjons- og forsikringsordninger.
- Lønn iht. gjeldende overenskomster og avtaler.
Sist oppdatert 13.02.2024