Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.

Behandling

Videokonsultasjon

Videokonsultasjon kan være et godt alternativ til fysisk oppmøte når du har time hos oss. Da snakker du med behandleren din på skjerm i stedet for å møte opp på sykehuset. Du og behandleren kan sammen avgjøre om videokonsultasjon passer for deg.

Det er frivillig å delta i videokonsultasjon, og du trenger ikke oppgi noen grunn om du heller ønsker konsultasjon ansikt til ansikt. Det vil heller ikke få noen konsekvenser for ditt videre behandlingstilbud.

Før

Printscreen av velkomstvinduet til videokonsultasjonen


 
Du vil få SMS fra sykehuset 10 dager og dagen før timen. I SMS dagen før timen, vil det være en lenke til videokonsultasjonen.

Du oppfordres til å teste at løsningen fungerer som den skal, det kan du gjøre ved å teste lenken på forhånd. Vi anbefaler at du gjør testen så fort du får innkallingen på SMS. 

Du får også et innkallingsbrev på helsenorge.no. Du kan også utføre testen via Helsenorge. Du kan starte videokonsultasjonen både via SMS og Helsenorge.


Du kan bruke PC, nettbrett eller smarttelefon for å delta i en videokonsultasjon. For best opplevelse anbefales Safari på Apple-produkter (Mac, iPhone og iPad) og Chrome på Windows PC og Android brett/smarttelefoner.

Du må være koblet til internett.

Det kreves ingen installasjon av programvare på din enhet. Kamera er nødvendig for å se og bli sett. Du kan derfor ikke bruke enheter som ikke har dette.

Vi anbefaler bruk av øretelefoner/ørepropper for en god lydopplevelse.

Under

Vi anbefaler at du gjør deg klar i god tid før timen starter. Sørg for å være på en uforstyrret plass. Klikk på lenken for å gå inn i møtet, gjerne noen minutter før det starter. Du vil få beskjed om at du venter på å bli sluppet inn i rommet. 

Lege/ behandler gjør det samme og du vil bli sluppet inn i rommet når legen/ behandleren er koplet opp og konsultasjonen kan begynne. Dersom du får spørsmål om å gi nettleseren tilgang til mikrofon og kamera må du trykke godta. Dersom du svarer nei blokkeres lyd og bilde, og du vil ikke kunne gjennomføre videokonsultasjonen.

Du kan forsøke å se på «Ofte stilte spørsmål» under, eller ringe 75 57 10 00 for å få hjelp til å slå på lyd og bilde.

Tekniske problemer?

Har du spørsmål angående timen, eller opplever tekniske problemer, ta gjerne kontakt med Nordlandssykehuset Timeservice, tlf. 75 57 10 00



Ofte stilte spørsmål

Din lege eller behandler vil sammen med deg avgjøre om videokonsultasjon er et alternativ som dekker ditt behov.

I SMS og innkallingsbrev på helsenorge.no, ligger det en lenke til videokonsultasjonen. Den kan du bruke for å teste løsningen på forhånd. 

Dette kan du gjøre når som helst og så mange ganger du vil. Vi anbefaler at du tester så fort du får innkallingen/SMS.


Alternativ 1

Når du går inn i konsultasjonen må du gi nettleseren tilgang til mikrofon og kamera. Dersom du har blokkert adgang til mikrofon og kamera må du slette denne blokkeringen på en av følgende måter:


Chrome

  1. Åpne Chrome – trykk på de tre prikkene i høyre hjørne (tilpass og kontroller Chrome)
  2. Velg innstillinger
  3. Under Personvern og nettstedsinnstillinger: Finn Slett nettleserdata – velg avanserte innstillinger og sett V også på slett nettstedsinnstillinger – da vil brukeren få opp spørsmålet på nytt når han/hun går inn i ett nytt Videonor møte

Mac

  1. Velg Apple-menyen    >  Systemvalg,> Sikkerhet og personvern > Personvern.
  2. Velg Kamera.
  3. Marker avkrysningsruten ved siden av et program for å gi det tilgang til kameraet.

Mobil/nettbrett - Forsøk:

  1. Android: Innstillinger -  Apper /apper og tillatelser -  tillatelser (her skal du finne en oversikt over hvilke tillatelser de ulike apper har, og du skal kunne endre en blokkering) – kamera – Chrome - Tillat 
  2. I phone/I pad: Innstillinger->safari->kamera->alltid
  3. Innstillinger->safari->mikrofon->alltid

Alternativ 2

Du har muligens flere valg på kamera og mikrofon. Finn innstillinger og prøv å velge annen kamera og mikrofon.

Du trenger ikke laste ned noen programmer eller apper for å delta. Bare følg lenken i innkallingen du har fått på SMS/tilkallingsbrev.

Vanligste problem er at lyden på telefonen er skrudd av/ned. Forsøk å skru opp lyden på mobilen. Volumtaster er oftest på siden av mobilen. 


Du har trolig aktivert hovedkameraet på mobilen. Trykk en plass på skjermen og velg kameraikonet for å skifte kameraet du viser.


Du må ta kontakt med vår Timeservice-tjeneste, tlf. 75 57 10 00 så snart som mulig.


Gi det noen minutter, behandleren tilstreber å møte presis spesielt til videokonsultasjoner, men forsinkelser kan dessverre oppstå på samme måte som på den vanlige poliklinikken. 


Ta kontakt med sekretær ved poliklinikken og gi beskjed, se kontaktinformasjon under «kontakt oss». Du kan risikere at konsultasjonen må utsettes.


Prøv å koble til på nytt. Kommer du ikke inn på nytt, vil behandler kontakte deg pr. telefon.


Gi beskjed til behandleren om at du ikke lengre er alene slik at samtalen pauses. Dersom mulig, sørg for at du igjen får rommet for deg selv.


Timen din er opprettet i pasientjournalsystemet, men det kan ha skjedd en feil ved oppretting av videomøtet. Ta kontakt med timekontor, tlf. 75 57 10 00


Du får ny invitasjon for hver time. Pass på at du går inn i riktig møterom, sjekk dato og tid på innkallingen i SMS/tilkallingsbrev.

Du må også lukke nettleservinduet etter timen. Hvis flere nettleservinduer står åpne, vil disse konkurrere om kamera og mikrofon. 






Etter

Betaling

Du må betale egenandel som ved fysisk oppmøte, og vil få en faktura på vanlig måte. Pasienter med frikort og barn under 16 år skal ikke betale egenandel. Det samme gjelder innenfor psykisk helse for barn og ungdom under 18 år.

Vær oppmerksom

Taushetsplikt, informasjonssikkerhet og personvern

Samtalen blir journalført på lik linje som om samtalen skulle foregå ansikt til ansikt, eller per telefon. Samtalen er kryptert og blir ikke lagret verken på internett eller på våre servere.
 
På samme måte som ved fysisk oppmøte, vil helsepersonellovens regler om taushetsplikt være styrende, både for selve samtalen og behandling av informasjon som fremkommer under samtalen: Relevante og nødvendige helseopplysninger skal journalføres, og kan som hovedregel gis til helsepersonell som samarbeider om å yte helsehjelp dersom dette er nødvendig for å avgi forsvarlig helsehjelp, med mindre du som pasient motsetter deg dette.
 
Løsningen er sikker i forhold til å kunne dele konfidensiell pasientinformasjon. 
 

Nærmere informasjon om hvordan personopplysningene dine behandles, står i personvernerklæringen vår. Hvis du har spørsmål, kontakt personvernombudet på personvernombudet@nordlandssykehuset.no eller telefon 75 53 40 00   (sentralbord).

 

Journalføring

Videokonsultasjon blir dokumentert som en vanlig konsultasjon i din journal. 



Kontakt

  • En bygning med et skilt på forsiden

    Bodø, sentrum

    Parkveien 95

    8005 Bodø

    Transport

    Parkeringen i Bodø sentrum er avgiftsbelagt i disse tidsrommene: 

    • Mandag-fredag: kl. 08.00–17.00
    • Lørdag. kl. 08.00–15.00
    • Søndag: gratis

    Parkering kan også foretas med EasyPark-appen, kode 8149.

    Kart over bygg og parkering

     

    Praktisk informasjon

    Du finner Sykehusapoteket i fløy G, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 


    Åpningstider: 

    Mandag-fredag: 08:00-16:00.
    Helger og helligdager: Stengt.

    Telefon 77 78 19 00

    Biblioteket har plassering i fløy H01, samlokalisert med Lærings- og mestringssenteret.

    Biblioteket er betjent mandag til torsdag kl. 10.00-14.00​.
     
    Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om somatiske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. En egen samling med tilpasset litteratur beregnet på pasienter og pårørende finnes også. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek, lesesalsplasser og kunde-PC.
     
    Kontaktinformasjon:  somatikkbibliotek@nlsh.no

    Vis hensyn når du tar bilder, filmer eller gjør lydopptak når du er på sykehuset eller ved et av våre behandlingssteder. ​Pasienter og pårørende som filmes eller fotograferes skal gi sitt samtykke. Det er ulovlig å spre bilder, lydopptak eller film av medpasienter og ansatte uten samtykke.  

    Helsepersonell har taushetsplikt. Det betyr at de har plikt til å aktivt hindre at andre får kjennskap til opplysninger om pasienten de har ansvar for. Respekter derfor hvis de ber deg om å slutte å fotografere eller filme.  

    PS! Hvis du ønsker å slette noe du har lagt ut på internett så kan du få hjelp til det på slettmeg.no

    ​Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgtjenester  

    Les mer om pasientrettigheter

    Nordlandssykehuset Bodø har egen frisør lokalisert i N-fløya, ikke langt fra Apoteket. Ta til venstre ved informasjonsskranken.

    Åpningstider:
    • Mandag, onsdag, torsdag, fredag: 08:00-16.00 
    • Tirsdag: 10:00-18:00 

    Ønsker du å gi en gave eller donasjon til en klinikk eller avdeling? Les mer om hvordan dette kan gjøres​​​​

    Panorama kafè er i 9. etasje og tilbyr blant annet salatbar, baguetter, suppe, kaker og varm/kald drikke. Vi tør påstå at du finner byens beste lunsjutsikt her!

    Åpningstider:

    • Mandag-fredag: 08.30-17.00
    • Lørdag-søndag: stengt

    For meny, se egen side

    Narvesen ligger i 1. etasje, til venstre når du kommer inn hovedinngangen. 

    Åpningstider: 

    • Mandag-fredag: 07.00-21.00
    • Lørdag: 09.00-20.00
    • Søndag: 10.00-20.00

    Sykehusprestene er ordinerte prester i Den norske kirke og de har videreutdanning for det spesielle arbeidet i  helsesektoren. De er utdannet til å være samtalepartnere, og kan møte det enkelte menneske med støtte, veiledning eller sjelesorg, eller bare være til stede og dele stillheten. Samtalen vil alltid foregå på premissene til den som søker kontakt.

    Les mer om preste- og samtaletjenesten

    ​​Det er satt opp en røykebu på parkeringsplassen ved hovedinngangen. Ut over dette er det ikke tillatt å røyke på sykehusets område.

    Det er ønskelig at du benytter selvinnsjekk ved poliklinisk time når du ankommer sykehuset. Det står innsjekksautomater ved hovedinngangen og ved enkelte steder i alle etasjene. 

    Her bruker du fødselsdato og etternavn for registrering.

    Betaling

    Du kan betale ved de samme innsjekkingsautomatene. Har du flere timeavtaler i løpet av samme dag, behøver du kun gå i automaten etter siste gjennomførte time. Vi vil da samle eventuelle beløp, slik at du kun behøver å betale en gang. Regn med noen ekstra minutter før oppgjøret blir klart i automaten.

    Dersom du av ulike grunner ikke ønsker å betale på automaten, kan du henvende deg til vår ekspedisjon i 1. etasje. 

    Betalingsløsningen er foreløpig ikke tilgjengelig ved radiologiske besøk.
     
    Har du behov for assistanse til selvinnsjekk eller betaling, ta kontakt med pasientvert eller personalet i ekspedisjonen så vil de kunne hjelpe deg. 

    Vi har trådløst nett på alle våre lokasjoner.

    Gjestenettet får man tilgang til via brukernavn og passord. For å få denne tilgangen trenger man et dagspass som pasienter kan få fra resepsjonen eller avdelingen man er innlagt på. 

    Zefyr hotell er lokalisert ved sykehuset i sentrum og har inngang fra Biskop Kroghs gate 21. Det er også gjennomgang fra sykehuset via hovedinngangen i Parkveien. Hotellet er døgnåpent, og det er alltid noen som tar i mot deg i resepsjonen når du kommer.

    Telefon: 75 50 06 20

    E-post: 

    Les mer og se bilder fra Zefyr hotel

    Parkering: Hotellets gjester kan parkere på egne merkede parkeringsplasser under oppholdet. OBS! Husk å hente parkeringsbevis i resepsjonen. I tillegg finnes det godt med parkeringsplasser mot betaling på sykehusets parkeringsplass, og på kommunale plasser rundt hotellet.

    Om hotellet: Pasienter som bor på Zefyr må være friske nok til å klare seg selv. Det er avdelingen som har det medisinske ansvaret for behandlingen din ved sykehuset, som avgjør om du kan bo på hotellet, eller må være innlagt på avdelingen.

    Alle rommene har minst to senger, eget bad, kjøleskap og TV på rommet. Trådløst internett er gratis for hotellets gjester. Frokost er inkludert i romprisen. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant for de som ikke har alle måltider inkludert.

    Det finnes også et enklere mattilbud, samt kioskvarer, til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet. Det er TV og trådløst internett på alle rom.

    Pasienthotellet eies av Nordlandssykehuset HF og driftes av Norlandia. Resepsjonen er bemannet med en sykepleier døgnet rundt. Denne personen kan være behjelpelig med råd og informasjon.

  • En gruppe hus i et skogsområde

    Bodø, Rønvik

    Kløveråsveien 1

    Transport

    Diagram

     

    Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket nødvendige utgifter. Les mer om dine rettigheter

    Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved Nordlandssykehuset med buss. Sjekk ut reisnordland.no for rutetider.​

    Pasientreiser ivaretar organiseringen av rekvirerte reiser for Nordlandssykehuset, les mer om pasientreiser Nordlandssykehuset

    Praktisk informasjon

    Biblioteket er plassert i fløy RE-1, samme inngang som Festsalen.

    Biblioteket er betjent mandag til torsdag kl. 10.00-14.00.

    Hoveddelen av bibliotekfilialens samling er medisinsk faglitteratur om psykiatriske lidelser og pensumlitteratur for helsefaglige utdanninger. Det tilbys litteratursøk for ansatte/studenter, fjernlån fra andre bibliotek og kunde-pcer.

    Filialen har en egen samling skjønnlitteratur, inkl. filmer og lydbøker.

    Kontakt oss: psykiatribibliotek@nordlan​​dssykehuset.no​

    Vis hensyn når du tar bilder, filmer eller gjør lydopptak når du er på sykehuset eller ved et av våre behandlingssteder. ​Pasienter og pårørende som filmes eller fotograferes skal gi sitt samtykke. Det er ulovlig å spre bilder, lydopptak eller film av medpasienter og ansatte uten samtykke.  

    Helsepersonell har taushetsplikt. Det betyr at de har plikt til å aktivt hindre at andre får kjennskap til opplysninger om pasienten de har ansvar for. Respekter derfor hvis de ber deg om å slutte å fotografere eller filme.  

    PS! Hvis du ønsker å slette noe du har lagt ut på internett så kan du få hjelp til det på slettmeg.no

    ​Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgtjenester  

    Les mer om pasientrettigheter

    ​Klikk på bildet for større versjon av fløyinndelingen på Rønvik, Nordlandssykehuset Bodø.

    Kart over veier og bygg




    Ønsker du å gi en gave eller donasjon til en klinikk eller avdeling? Les mer om hvordan dette kan gjøres​​​​

    Rønvik har to kantiner. Den ene er lokalisert på Mellomåsen, den andre er i første etasje i bakgården ved Akuttenhet Sør. ​
     
    Åpen for både ansatte og besøkende. 
     

    Åpningtid​er for begge kantinene:

    • ​​Kl. 11.00-13.00 (mandag-fredag)
    • Stengt i helger og høytidsdager​​

    Sykehusprestene er ordinerte prester i Den norske kirke og de har videreutdanning for det spesielle arbeidet i  helsesektoren. De er utdannet til å være samtalepartnere, og kan møte det enkelte menneske med støtte, veiledning eller sjelesorg, eller bare være til stede og dele stillheten. Samtalen vil alltid foregå på premissene til den som søker kontakt.

    Les mer om preste- og samtaletjenesten

    Vi har trådløst nett på alle våre lokasjoner.

    Gjestenettet får man tilgang til via brukernavn og passord. For å få denne tilgangen trenger man et dagspass som pasienter kan få fra resepsjonen eller avdelingen man er innlagt på. 

  • En stor bygning med parkeringsplass

    Lofoten, Gravdal

    Sykehusbakken 23

    8372 Gravdal

    Transport

    Det er gratis parkering for pasienter ved alle våre sykehus og enheter.​

    Oversiktsbilde parkering Lofoten, Gravdal
     

    Praktisk informasjon

    Vis hensyn når du tar bilder, filmer eller gjør lydopptak når du er på sykehuset eller ved et av våre behandlingssteder. ​Pasienter og pårørende som filmes eller fotograferes skal gi sitt samtykke. Det er ulovlig å spre bilder, lydopptak eller film av medpasienter og ansatte uten samtykke.  

    Helsepersonell har taushetsplikt. Det betyr at de har plikt til å aktivt hindre at andre får kjennskap til opplysninger om pasienten de har ansvar for. Respekter derfor hvis de ber deg om å slutte å fotografere eller filme.  

    PS! Hvis du ønsker å slette noe du har lagt ut på internett så kan du få hjelp til det på slettmeg.no

    ​Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgtjenester  

    Les mer om pasientrettigheter

    Ønsker du å gi en gave eller donasjon til en klinikk eller avdeling? Les mer om hvordan dette kan gjøres​​​​

    Kantinen ligger i første etasje, til høyre ved hovedinngangen.
     
    Åpningstider: 
    • Fra 07.30-14.00 på hverdager.
    • Stengt helg og høytider.

    Vi har trådløst nett på alle våre lokasjoner.

    Gjestenettet får man tilgang til via brukernavn og passord. For å få denne tilgangen trenger man et dagspass som pasienter kan få fra resepsjonen eller avdelingen man er innlagt på. 

  • En gate med biler og bygninger langs den

    Vesterålen, Stokmarknes

    Ivar Bergsmoes gate 3

    8450 Stokmarknes

    Transport

    Det er stor parkeringsplass på utsiden av sykehuset med gratis parkering.

    Kart over bygninger og vei
    ​ 

    Praktisk informasjon

    Vis hensyn når du tar bilder, filmer eller gjør lydopptak når du er på sykehuset eller ved et av våre behandlingssteder. ​Pasienter og pårørende som filmes eller fotograferes skal gi sitt samtykke. Det er ulovlig å spre bilder, lydopptak eller film av medpasienter og ansatte uten samtykke.  

    Helsepersonell har taushetsplikt. Det betyr at de har plikt til å aktivt hindre at andre får kjennskap til opplysninger om pasienten de har ansvar for. Respekter derfor hvis de ber deg om å slutte å fotografere eller filme.  

    PS! Hvis du ønsker å slette noe du har lagt ut på internett så kan du få hjelp til det på slettmeg.no

    ​Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgtjenester  

    Les mer om pasientrettigheter

    ​Klikk på bildet for større versjon av fløyinndelingen til Nordlandssykehuset Vesterålen.


    Kart over bygg og parkering

    Ønsker du å gi en gave eller donasjon til en klinikk eller avdeling? Les mer om hvordan dette kan gjøres​​​​

    ​Kantinen ved Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes ligger ved hovedinngangen.

    Åpningstider:

    • Mandag-fredag: 08.00-15.30
    • Helger/helligdager: stengt

    Telefon: 75 42 41 97

    Kantinen selger påsmurt brødmat, middag, kaker og varm/kald drikke. 

    ​​Pasienthotellet er et tilbud til innlagte pasienter, pasienter til poliklinisk behandling og ledsagere/pårørende.

    Les mer om Møysalen pasienthotell

    ​​Det er felles postmottak for hele Nordlandssykehuset. 

    Nordlandssykehuset HF
    Navn/avdeling/enhet
    Postboks 1480​
    8092 Bodø

    Vi har trådløst nett på alle våre lokasjoner.

    Gjestenettet får man tilgang til via brukernavn og passord. For å få denne tilgangen trenger man et dagspass som pasienter kan få fra resepsjonen eller avdelingen man er innlagt på.