
Fra venstre: avdelingsleder og prosjektleder Elisabeth Bergland Jensen, Henrik Hoven (LIS 2) og fagsykepleier Louise Karlsen.
- Dette innovasjonsprosjektet innebærer at pasienter som mottar intravenøs antibiotika kan motta dette hjemmefra i stedet for å være innlagt i sykehus over lengre tid, forteller prosjektleder Elisabeth Bergland Jensen.
Viktig for pasientene
Med det pasientomfanget Nordlandssykehuset har i dag med pasienter med endokarditt (infeksjon på hjerteklaffene), kan det frigjøre sengeplasser tilsvarende 500 liggedøgn per år.
- Flere andre diagnoser som fordrer denne formen for oppfølging er også aktuelle, forteller hun.
Samhandling i praksis
Dette prosjektet medfører et tett samarbeid mellom spesialist- og primærhelsetjeneste på en måte som vil være fordelaktig for begge parter, og som i tillegg gir pasientene en langt bedre livskvalitet.
- Spesielt vil pasienter med lang reisevei til sykehus ved denne avstandsoppfølgingen oppleve behandlingen som et langt bedre alternativ, forteller Bergland Jensen.
- Prosjektgruppen er sammensatt av personer ansatt i Nordlandssykehuset i Bodø og Vesterålen, i tillegg er brukerrepresentant, Sykehusapotek Nord og representanter fra kommunehelsetjenesten i Bodø og Hadsel kommune representert. I tillegg deltar avdelingsleder for Samhandlingsavdelingen Trude Kristensen for å sikre god forankring overfor Helsefellesskapet.
Når vi får dette på plass, vil det være viktig for pasientene våre
Fornøyd
Klinikksjef Gro-Marith Karlsen er svært fornøyd med tildelingen og ser frem til å få prosjektgruppen i gang.

Fra venstre: Enhetsleder Ragnhild Diane Pedersen, overlege Hans Erling Simonsen, avdelingsleder Linda Kristin Karlsen og klinikksjef Gro-Marith Karlsen.
- Dette prosjektet er viktig for klinikken. Jeg vil benytte anledningen til å berømme de ansatte i klinikken for dette svært spennende og innovative initiativet, sier hun.