HELSENORGE

Når du er på sykehuset

Om barnet må legges inn på sykehus, skal behandlingen være tilpasset barnets spesielle behov. Personalet skal ha særskilt kompetanse for å ta hånd om barn.

Det finnes informasjon på Barneklinikken som skal hjelpe foreldre og barn til å forberede seg på det som skal skje. Det finnes også lekestue og skoleundervisning for skolebarn dersom barnet må være på sykehuset over lengre tid. 


Før en undersøkelse eller behandling er det lurt å forberede barnet på hva som skal skje. Ta det i små steg. Begynn med å fortell om det som er minst ubehagelig før du forteller om det som kan være vanskelig. 

Det er viktig at barnet forstår at det finnes både en begynnelse og en slutt på det som skal skje. 

Enkelte barn reagerer med gråt etter en krevende undersøkelse eller behandling. Gråt er en naturlig reaksjon på situasjonen, og ikke et tegn på at man har mislyktes. 
Noen barn gråter seg gjennom prosedyren, andre vil være i fred. Noen blir spente og vanskelige å få kontakt med. Alt dette er naturlige reaksjoner og barnets måte å håndtere situasjonen på.

Om barnet kommer flere ganger til samme sted, har hun eller han rett til å få treffe de samme personene som tidligere, dersom barnet vil og om det går. Om barnet må treffe nye personer, skal de ha informasjon om barnet og hvordan barnet ønsker å ha det.


Innholdet er bearbeidet og oversatt fra originaltekst www.1177.se


Fant du det du lette etter?