Som sykepleier har du et hav av muligheter. Du kan være den som gjør en forskjell for pasientene. Du får en arbeidshverdag med utfordringer og rutiner. Det er gode muligheter til å utvikle deg. Du kan spesialisere deg og bli intensivsykepleier, anestesisykepleier, operasjonssykepleier, barnesykepleier, kreftsykepleier.
- Ønsket om å bli sykepleier har ligget der som ei spire hele tiden og interessen for helsefag vokste da jeg som 17-åring jobbet på sykehjem. Jeg har alltid visst det var sykepleier jeg skulle bli.
Som lege på Radiologisk avdeling får du stor mulighet til å fordype deg i enkeltområder.
Sykepleier Tori Lund (29) ved sykehuset i Vesterålen er en av de nye koordinatorene som skal jobbe med barn som pårørende.
Tre ansatte fra Nordlandssykehuset er med i det norske EMT-teamet som nå er stasjonert i flyktningeleiren på Lesvos.
Her har man mulighet til å utvikle faglig bredde og jobbe tverrfaglig med allsidige arbeidsoppgaver.
For kirurg Kåre Nordland ved Nordlandssykehuset er sykepleierne uunnværlige i hans arbeidshverdag.
I 2010 fikk faren til Tonje Albinussen (30) dødsdommen. Året etter døde han av kreft. Det skulle stake ut veien videre for Tonje.
Da Mathias Aakre (29) var i praksis, var det en mannlig anestesisykepleier som ga inntrykk. - Jeg synes han var kul. Det er litt barnslig, men det var sånn det startet.
Som ambulansearbeider må man tåle stress og like mennesker. Det er lov å gjøre feil, men man må alltid lære av dem.
Ved Vardesenteret har de ansatte og de frivillige tid og rom for både gode og vanskelige tider.
Da koronapandemien kom til landet, måtte molekylærbiologisk enhet i Bodø rekruttere nytt personell, bygge om laboratoriet og lære seg en ny måte å jobbe på. Nå er de klare for en ny bølge.
Anestesisykepleier Trine Lein (65) og operasjonssykepleier Ida Novik Nilsen (37) forteller om et godt arbeidsmiljø, faglig utvikling og en høyteknologisk operasjonsstue. Med spektakulær utsikt jobber de tett i tett på operasjonsstua.
Oppgavedeling bidrar til at oppgaver kan løses raskere og jevner ut arbeidsbelastningen. Dette bidrar til at pasienter unngår venting under oppholdet.
2020 er det internasjonale sykepleier- og jordmoråret. Slik har koronapandemien preget arbeidshverdagen til jordmor Carina Wensell.
Ingvild Tomassen (28) fra Bergen bosatte seg i Bodø da hun fant en ledig stilling som LIS i radiologi.
Journaliststudentene ved Nord Universitet har besøkt renholdsavdelingen ved Nordlandssykehuset Bodø. Bli kjent med noen av våre renholdere og les hvordan pandemien har påvirket arbeidshverdagen.
Onsdag 28. september var det igjen duket for partnercup i regi av Bodø/Glimt til inntekt for TV-aksjonen. Hjerteovervåkninga på B3 stilte med lag for å representere Nordlandssykehuset.
Evy Tollånes (56) har vært sykepleier i over 30 år: Nå har hun startet på ny avdeling, samtidig som hun tar master i klinisk sykepleie.
Ekspedisjonsområdet er ofte den første kontakten pasientene har med sykehusene. Møt de ansatte bak skranken.
Tirsdag 20. oktober er Kokkens dag.
Tryggere barn, kjappere undersøkelser, mindre medisinering og effektivisering er noen av erfaringene Nordlandssykehuset har gjort seg etter at sykehusbamsen Hippo har blitt tatt i bruk ved EEG-undersøkelser.
Ellen Anne Wilhelmsen har vært ansatt som sykepleier siden 1977, og som operasjonssykepleier siden 1982. Nå blir Ellen Anne pensjonist etter å ha jobbet i Nordlandssykehuset i over 40 år.
Sjeldendagen 28. februar er den internasjonale markeringen for å øke bevissthet om sjeldne diagnoser. - Vi er ganske gode på å følge opp barn i systemet, sier overlege Lars Haukland.
Uten å ha brukt en eneste krone, har Salten DPS laget et rom for barn som er pårørende til pasienter i psykiatrien. – Vi ønsker flere barn på besøk, sier koordinator Eirin Aasen i Salten DPS.
- Her er det et godt arbeidsmiljø og flotte kollegaer som er blide og imøtekommende. Det er lett å huke tak i noen for å spørre om hjelp.
- Renholderne ved Nordlandssykehuset er et viktig tannhjul i hele maskineriet, sier renholder Stig-Petter Nygård.
Magne (52) ville prøve noe nytt etter 18 år, Pernille (24) kombinerer somatikk og psykiatri og Sarah (35) fikk fast jobb etter endt utdanning. Slik hjelper Bemanningssenteret sykepleierne med å få 100 prosent fast stilling i Nordlandssykehuset.
13. februar er det ett år siden Nyfødt intensiv ved Nordlandssykehuset Bodø flyttet inn i nye og fine lokaler i B6. Slik har året vært for de små pasientene, foreldre og de ansatte.
10. februar er det ett år siden PCI-senteret i Bodø ble etablert. Slik har oppstarten av Norges tiende PCI-senter vært.
Intensivsykepleierne Lovisa Maren Stenberg (28) og Helga Bentzen (28) var blant dem som tok imot den aller første koronapasienten i Nordlandssykehuset. Slik har året vært for intensivsykepleierne.
Er du spent på hva lokalområdet kan tilby deg som jobbsøker til Salten, Lofoten og Vesterålen? Her kan du lese litt om hva noen av våre ansatte gjør på fritiden.
Mandag 14. juni er det verdens blodgiverdag. Nå vil bioingeniørene ved Nordlandssykehuset takke alle som har gitt blod før og under pandemien.
Hva skjer dersom sykehuset får brudd i en vannledning, vannet fryser eller blir forurenset? Slik er Nordlandssykehuset sikret mot en vannkatastrofe.
Lørdag 26. juni skjedde det igjen. En trafikkulykke, stor fart, ungdommer og ukjent skadeomfang. Alarmen går i sykehuset, og maskineriet er i gang.
- Det er fantastisk å se hvordan folk takler dette med å få en tung beskjed. De aller fleste mobiliserer enormt med krefter for å kjempe, forteller hun.
Jonni startet som sekretær ved skrivestua i Lofoten i 1990 og har vært med på mange omstillinger i yrket frem til i dag. Nå gjenstår den siste, og viktigste, omstillingen til pensjonisttilværelsen.
- Sykehuset er stort nok til at man får vært med på mye, men lite nok til at man får varierte arbeidsoppgaver, sier bioingeniør Alice Lillegaard Pedersen.
I fjor startet Nordlandssykehuset med robotkirurgi ved lungeoperasjoner. - Dette betyr at også vi tilbyr den beste behandlingen innen kirurgi i hele verden for lungekreftpasienter.
Sykehuskjøkkenet i Nordlandssykehuset lager om lag 435 000 måltider hvert eneste år, der alle rettene skal tilpasses allergier og spesielle behov. Kjøkkenet har blant annet 16 ulike varianter av kjøttkaker.
Tilfeldigheter gjorde at bioingeniør Ingrid Karlsen (27) valgte å bli obduksjonstekniker. Nå analyserer hun vevsprøver og hjelper pårørende med å finne ut hvorfor deres kjære døde.
Da Trine Gåsland Rekve var sykepleier, ba hun om ei utdanningsstilling som jordmor i Lofoten og fikk det. I dag jobber hun som jordmor ved sykehuset.
Torsdag 1. juni er verdens melkedag. I 2022 fikk 80 prosent av alle pasienter ved Nyfødt intensiv morsmelk fra melkebanken i Nordlandssykehuset.
Onsdag 1. mars er det den internasjonale rullestoldagen. Ved Nordlandssykehuset Bodø utføres om lag en tredjedel av all pasienttransport ved hjelp av rullestol.
26. mars er det Purple Day, dagen for å øke bevisstheten om epilepsi. – Nordlandssykehuset er god på utredning og oppfølging av disse pasientene, sier epilepsisykepleier Mathilde Willumsen.
- Sykehusene er helt avhengige av stabil og sikker leveranse av kraft, også når strømmen går. Når dette skjer, skal vi være forberedt. Derfor øver vi hver måned.
- Det har vært flere hendelser der pasienten har vist at de setter pris på oss, og det gjør godt, sier helsefagarbeider Aurora Humstad (19) i Nordlandssykehuset Vesterålen.
For tre år siden skulle egentlig Vigdis Bye-Salvesen (66) pensjonere seg, men så søkte hun på en stilling som slagsykepleier. I dag jobber hun 100 prosent som sykepleier, men er klar for å bli pensjonist. Kanskje.
Nyfødt intensiv ved Nordlandssykehuset har hatt mye større aktivitet så langt i år, med flere pasienter og sykere pasienter enn tidligere.
- Det aller beste med å jobbe på Sentrallaboratoriet er at vi har så varierte arbeidsoppgaver.
Tirsdag 26. januar er portørens dag. Portørene ved Nordlandssykehuset Bodø gjennomfører drøyt 46.000 pasientoppdrag i året.
Se dette innlegget på Instagram Et innlegg delt av Nordlandssykehuset HF (@nordlandssykehusethf)
Et innlegg delt av Nordlandssykehuset HF (@nordlandssykehusethf)