Her blir du kjent med våre ansatte og får et glimt inn i deres jobbhverdag. Vi er stolte av dem alle og gjør alt vi kan for å gi dem best mulig betingelser i møtet med pasienter og pårørende.
Da Trine Gåsland Rekve var sykepleier, ba hun om ei utdanningsstilling som jordmor i Lofoten og fikk det. I dag jobber hun som jordmor ved sykehuset.
Intensivsykepleierne Lovisa Maren Stenberg (28) og Helga Bentzen (28) var blant dem som tok imot den aller første koronapasienten i Nordlandssykehuset. Slik har året vært for intensivsykepleierne.
13. februar er det ett år siden Nyfødt intensiv ved Nordlandssykehuset Bodø flyttet inn i nye og fine lokaler i B6. Slik har året vært for de små pasientene, foreldre og de ansatte.
10. februar er det ett år siden PCI-senteret i Bodø ble etablert. Slik har oppstarten av Norges tiende PCI-senter vært.
Anestesisykepleier Trine Lein (65) og operasjonssykepleier Ida Novik Nilsen (37) forteller om et godt arbeidsmiljø, faglig utvikling og en høyteknologisk operasjonsstue. Med spektakulær utsikt jobber de tett i tett på operasjonsstua.
Tirsdag 26. januar er portørens dag. Portørene ved Nordlandssykehuset Bodø gjennomfører drøyt 46.000 pasientoppdrag i året.
Magne (52) ville prøve noe nytt etter 18 år, Pernille (24) kombinerer somatikk og psykiatri og Sarah (35) fikk fast jobb etter endt utdanning. Slik hjelper Bemanningssenteret sykepleierne med å få 100 prosent fast stilling i Nordlandssykehuset.
Da koronapandemien kom til landet, måtte molekylærbiologisk enhet i Bodø rekruttere nytt personell, bygge om laboratoriet og lære seg en ny måte å jobbe på. Nå er de klare for en ny bølge.
- Renholderne ved Nordlandssykehuset er et viktig tannhjul i hele maskineriet, sier renholder Stig-Petter Nygård.
2020 er det internasjonale sykepleier- og jordmoråret. Slik har koronapandemien preget arbeidshverdagen til jordmor Carina Wensell.
- Sykehuset er stort nok til at man får vært med på mye, men lite nok til at man får varierte arbeidsoppgaver, sier bioingeniør Alice Lillegaard Pedersen.
17. november er det Verdens prematurdag. Nyfødt intensiv i Bodø tar hvert år imot om lag 250 barn som er født for tidlig eller som trenger helsehjelp.
- Det aller beste med å jobbe på Sentrallaboratoriet er at vi har så varierte arbeidsoppgaver.
Ekspedisjonsområdet er ofte den første kontakten pasientene har med sykehusene. Møt de ansatte bak skranken.
For kirurg Kåre Nordland ved Nordlandssykehuset er sykepleierne uunnværlige i hans arbeidshverdag.
Evy Tollånes (56) har vært sykepleier i over 30 år: Nå har hun startet på ny avdeling, samtidig som hun tar master i klinisk sykepleie.
Tirsdag 20. oktober er Kokkens dag.
Her har man mulighet til å utvikle faglig bredde og jobbe tverrfaglig med allsidige arbeidsoppgaver.
Ingvild Tomassen (28) fra Bergen bosatte seg i Bodø da hun fant en ledig stilling som LIS i radiologi.
Tre ansatte fra Nordlandssykehuset er med i det norske EMT-teamet som nå er stasjonert i flyktningeleiren på Lesvos.
Sykepleier Tori Lund (29) ved sykehuset i Vesterålen er en av de nye koordinatorene som skal jobbe med barn som pårørende.
Som lege på Radiologisk avdeling får du stor mulighet til å fordype deg i enkeltområder.
- Arbeidsmiljøet vårt er jeg stolt av! En god miks av kvinner og menn gjør arbeidsmiljøet godt og fullt av humor. Det er nesten fredagsstemning hver dag.
Ved Vardesenteret har de ansatte og de frivillige tid og rom for både gode og vanskelige tider.
- Barn som pårørende er en viktig del av jobben
Laila Didriksen (44) skal jobbe ett år ved Nordlandssykehuset.
Sykepleier Silje (34) flyttet til Bodø og forelsket seg i naturen.
Intensivsykepleier Marianne Rønning (41) mener det handler om å se helheten hos en pasient.
- Jeg føler at når pasienten kjenner deg igjen og husker navnet ditt, da har du gjort et godt inntrykk.
- Mitt største ønske er at barna som er i kontakt med oss skal føle seg godt ivaretatt.
- Her er det et godt arbeidsmiljø og flotte kollegaer som er blide og imøtekommende. Det er lett å huke tak i noen for å spørre om hjelp.
- Ønsket om å bli sykepleier har ligget der som ei spire hele tiden og interessen for helsefag vokste da jeg som 17-åring jobbet på sykehjem. Jeg har alltid visst det var sykepleier jeg skulle bli.
Som ambulansearbeider må man tåle stress og like mennesker. Det er lov å gjøre feil, men man må alltid lære av dem.
Da Mathias Aakre (29) var i praksis, var det en mannlig anestesisykepleier som ga inntrykk. - Jeg synes han var kul. Det er litt barnslig, men det var sånn det startet.
I 2010 fikk faren til Tonje Albinussen (30) dødsdommen. Året etter døde han av kreft. Det skulle stake ut veien videre for Tonje.
- Planen var at jeg skulle jo bli indremedisiner, men turnustjenesten i psykiatrien vekket interessen for å bli psykiater i stedet, forteller Tore Solheim (37).
- Belønningen er å se pasienten bli bedre, sier psykologspesialist Gro Solheim (37) ved Salten DPS.