Jobb i Nordlandssykehuset

Kom og jobb hos oss! 

Nordlandssykehuset er Nord-Norges nest største arbeidsplass. Bli en del av oss, du også!

For oss er våre ansatte vår viktigste ressurs, derfor bygger vi trygge rammer og bistår med videreutvikling av den kompetansen du allerede har. Nordlandssykehuset gir ansatte støtte og veiledning i gjennomføring av videreutdanning og spesialistutdanning. Vårt bibliotek har spesialkompetanse innen helsefaglig stoff. 

Vi er et moderne sykehus, og tar imot flere hundre studenter innenfor mange ulike studieretninger. Vi tar gjerne imot deg også!


Vi synes at sykehuset er passe stort - stort nok til å gi varierte og interessante oppgaver, lite nok til at det er lett å be om samarbeid og kort vei til hjelp.Viktig å vite når du søker jobb i Nordlandssykehuset 

Hvordan søke stilling: Vi ønsker å motta din søknad elektronisk i Webcruiter. Linken ledige stillinger fører deg direkte til ledige stillinger der du søke, og legge inn CV. Her finner du også en veiviser som veileder deg i søkerprosessen.

Ny bruker: Som førstegangssøker går du til "Ny bruker" og skriver inn din e-postadresse og lager et passord. Avslutt med å klikk på "Registrer". Du vil i løpet av noen minutter motta en e-post med ditt brukernavn (din e-postadresse) og kode.

I stillingsportalen Jucan kan du legge inn automatisk varsel om relevante jobber.

Bemanningssenteret i Nordlandssykehuset

- Først og fremst skal bemanningssenteret bidra til å oppnå en heltidskultur der vi tilbyr flere 100 prosent stilling. Vi tror dette både er rekrutteringsfremmende, men også et bidrag til å beholde det helsepersonellet vi har i Nordlandssykehuset, sier Irene. 

Irene er utdannet sykepleier og har vært innom flere enheter både som sykepleiere og leder. - Gjennom årene jeg har jobbet i Nordlandssykehuset, har jeg gjort meg erfaringer som jeg drar nytte av i dette arbeidet. Nordlandssykehuset har rekrutteringsutfordringer på flere områder, men vi velger å begynne med å tilby sykepleiere med ufrivillig deltid full stilling. For å sikre oss at vi leverer en best mulig tjeneste velger vi i første omgang å starte i den somatiske delen her i Bodø. 

I Bemanningssenteret blir det viktig med kursing og god opplæring, slik at sykepleierne blir trygge på de fagområdene de skal jobbe innenfor. På den måten blir de den viktige ressursen enhetene trenger. Vi tenker dette er bra for både pasientene, men også for sykepleierne som ønsker å jobbe heltid. 

Er du en av dem som kunne tenke deg å starte hos oss i Bemanningssenteret i full stilling eller har ufrivillig deltid, kan du ta kontakte bemanningssenteret for en uformell prat.


E-post: Irene.Flatvoll-Pedersen@nordlandssykehuset.no
Mobil:  415 83 184


Partnerjobb

Mange av våre nye medarbeidere som kommer flyttende hit, kommer ikke hit alene. De har kanskje en partner som også trenger jobb. Vårt partnerskap i Bodø i Vinden gir oss et godt nettverk der det alltid er muligheter i Bodøregionen. Se bodo.no hvilke jobber som er aktuell for tiden.

I Lofoten kan du sjekke ut bl.annet, ledige jobber i Lofoten   

Men mange av våre ansatte i Nordlandssykehuset Lofoten har et godt kontaktnett som absolutt kan benyttes.

I Vesterålen kan du sjekke ut ledige jobber i Vesterålen. Men mange av våre ansatte i Nordlandssykehuset Vesterålen har et godt kontaktnett som absolutt kan benyttes.


Leve og bo i Bodø

 1. Vi har god klestørk!
 2. Bodø er kåret til «Norges mest attraktive by» – say no more!
 3. Bodø-pulsen! Følelsen av å bo en plass hvor ting er i utvikling, og optimismen, ståpå-viljen og stoltheten er enorm!
 4. Vi har aldri kjedelig vær! Det er faktisk ofte både vintervær og vårvær på samme dag. Og dunjakka er like god i juni som i januar! #valutaforpengan
 5. Å bo i Bodø er å ha fjell, hav, strender og sjøsprøyt i bakgården. Man kan bo i byen og likevel være midt i fantastisk natur!
 6. Du kan gå hjem fra byen og bli solbrent kl. 04 på natta. (ja, det anser vi som en fordel…)
 7. Lyset er rett og slett magisk her oppe; midnattsol, månelys, nordlys, stjerneklart og den nydelige oransje-rosa fargetiden om vinteren. #bodøbylight
 8. Vi er hyggelige, gjestfrie og ekte folk!
 9. Nettopp flyttet hit? Søk opp «Byjentan!» som møtes hver torsdag. De tar vare på deg!
 10. Keiservarden, Stormen, Parken, Landegode, Soløyvannet, Saktstraumen, Børvasstindan, Kjerringøy, Moloen, Havnepromenaden og Glasshuset…..
 11. Vi trenger ikke bruke penger på frisør, siden vinden ordner sveisen opptil flere ganger daglig!
 12. Korte avstander med en kompakt bykjerne, skapt for gåing og sykling. Uansett hvor du jobber er det ikke mer enn «10 minutter hjem». Vi er nært marka, havet, Oslo og «syden».
 13. Om flyet ditt går kl.09.15 kan du sette vekkerklokka på 08.00…
 14. Bodø har utrolig hyggelige og serviceinnstilte ungdommer i butikkene!
 15. Vi har et supert studentmiljø og et solid Nord Universitet.
 16. Bodø har et yrende kulturliv. Finner du ikke noe du liker på en scene i Bodø, sliter du…
 17. Du trenger ikke måkke mye snø om vinteren, for den «fær med vind'n…»
 18. Det kjølige klimaet gjør at vi holder oss godt…. (Hah! Visste vi det ikke! Vi er praktisk talt rynkefrie!)

Så – hvis du vil bli rynkefri og solbrent på natta, og være en del av en optimistisk og offensiv gjeng – flytt til Bodø.

 

Se hva Bodø mer har å tilby!

Leve og bo i Lofoten

Å ankomme Lofoten fra havet eller lufta gir en uforglemmelig opplevelse, det er rett og slett magisk.

Og her ligger sykehuset, midt i Lofoten på øya Vestvågøy. Sykehuset er lokalsykehus for de fire Lofot-kommunene Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan, med til sammen ca. 24.000 innbyggere.

Å bo og jobbe i Lofoten betyr kort vei til jobb, skole, butikk og barnehage. Om du må ta bussen, så stopper den like ved sykehuset. I Lofoten blomstrer kulturen. Vi har musikk-, kunst og teaterfestivaler og kunstnere med gallerier innenfor mange sjangre. Her hos oss møter fjellet havet, her kan du klatre og surfe, kjøre ski, kite og padle kajakk. Vi har kino og svømmehall, treningssenter og butikker. Og selvfølgelig – kort vei til flyplassen.

Leve og bo i Vesterålen

«Vesterålen har alt man trenger og kan ønske seg både i arbeidstid og ikke minst på fritiden.

Livet i nord er en herlig blanding av vill, vakker og storslått natur, et frisinnet og inkluderende folkeslag, fravær av rushtrafikk og storbylivets mas og stress. Jeg savner tidvis det urbane bylivet i Oslo, men det går fort over, når man ser ut vinduet enten hjemmefra eller på kontoret – til praktfulle fjelltopper som bader i sollyset man bare har her nord for polarsirkelen.

Flere av mine tilflyttende kolleger blir værende i Vesterålen, slik som jeg; selv om planen i utgangspunktet kanskje bare var å jobbe her i et år. Det er til og med de som velger å komme tilbake etter å ha flyttet sørpå igjen Det er veldig godt å være ansatt og tilflytter i Vesterålen. Arbeidsmiljøet på sykehuset i Stokmarknes er godt og vi har spennende og varierende arbeidsdager. Noen dager er roligere enn andre og som på andre steder har vi også hektiske perioder. Vi har gode kolleger og ledere som faglig utfordrer og løfter samtidig som man føler seg ivaretatt. Fritiden her i Vesterålen er preget et svært aktivt turnuslegemiljø som både er kulturinteresserte og friluftsmennesker. Vi kan gå majestetiske fjellturer rett etter jobb, eller drive med klatring, padle i kajakk, gå på konserter ved Hurtigrutens Hus eller på Sortland og teater, møtes for et treff hvor vi nyter reker og øl på den lokale puben Rødbrygga m.m. Det er kort oppsummert svært enkelt å leve det gode liv i Vesterålen. Kom selv – du vil raskt skjønne hva jeg mener.»

Bolig

Nordlandssykehuset bruker primært sin boligmasse i rekrutterings- og utdanningssammenheng. Vi har boliger av varierende størrelse og standard og prøver så langt som mulig å dekke opp for de behov vi har. Noe av boligmassen er knyttet opp til utdanningsavtaler og noe brukes i vår rekruttering.

Boligbehovet skal først og fremst avklares og avtales med nærmeste leder, som i samarbeid med Senter for drift og eiendom sørger for å tilby tilfredsstillende boligløsning.

Vaksiner og immunitet

Alle ansatte i Nordlandssykehuset må fylle ut Helseattest – egenerklæring om tuberkuloseundersøkelse og MRSA-testing. 
Nordlandssykehuset skal ha attesten i hende senest 10 dager før jobbstart. Side 1 gir kort informasjon om MRSA-screening og tuberkulosetesting. Side 2 er en egenerklæring som alle ansatte og vikarer skal fylle ut, signere og returnere. 
 

 

Pensjon og forsikring

Pensjonsordningen i Kommunal Landspensjonskasse (KLP) omfatter arbeidstakere i stilling med arbeidstid på minst 14 timer pr. uke. Pensjonsordningen omfatter også faste og midlertidige tilsatte som arbeider under 14 timer pr. uke, men som tar ekstravakter/ timer slik at gjennomsnittet pr. kvartal tilsvarer 14 timer pr uke.

Midlertidig tilsatte er med i pensjonsordningen i KLP fra første arbeidsdag. Som medlem i KLPs offentlige tjenestepensjonsordning gjennom din arbeidsgiver, opparbeider du rett til alderspensjon, AFP, uførepensjon og etterlattepensjon.

For AFP og særaldersgrenser vises det til egne regler.

Helse Nord RHF har inngått felles forsikringsavtaler for ansatte og tilbyr gode pensjonsavtaler for alle ansatte i regionen. Alle arbeidstakere i Nordlandssykehuset HF omfattes av denne  som omfatter:

 • Yrkesskadesskadeforsikring
 • Gruppelivsforsikring
 • Ulykkesforsikring for Ambulansepersonell
 • Tjenestereiseforsikring

Les mer om dine rettigheter.

 

 

Utenlandske medarbeidere

Vi arbeider for å knytte til oss de beste fagfolkene, og vil legge til rette for at alle ansatte skal trives og yte sitt beste. Nordlandssykehuset skal avspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder kjønn og alder, og å rekruttere kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn. Nedenfor finner du noen forhold du må være oppmerksom på. Vær velkommen som søker hos oss!

 • Dokumentasjon på autorisasjon
 • Du må kunne vise fram gyldig oppholds- og arbeidstillatelse der dette er et krav
 • Du må framvise autorisasjon der dette er et krav
 • Politiattest til stillinger der dette er påkrevd, for eksempel i arbeid med barn og psykisk utviklingshemmede
 • Du må kunne kommunisere på norsk skriftlig og muntlig –Kravet til norsk kan variere fra stiling til stilling. Hvis dette ikke kommer klart frem i utlysningsteksten, kontakt oppgitt arbeidsgiver kontakt
 • Dokumentasjon på vaksinasjon

Hovedregel arbeids- og oppholdstillatelse:

 • EØS/EFTA/EU borgere trenger ikke søke om oppholdstillatelse (med unntak av Romania og Bulgaria) og nordiske borgere har arbeidstillatelse i Norge.
 • Faglærte arbeidstakere utenfor EØS får oppholdstillatelse i inntil 6 måneder (gjelder ikke visumpliktige land).
 • Har du midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse må du opplyse om dette til din arbeidsgiver. Arbeidstillatelse må fornyes senest innen en måned før det løper ut.
 • Alle har registreringsplikt – dette blir gjort via UDI sine hjemmesider. Skjemaer og avtaler for arbeid og opphold.
 • Opplysninger og registreringsskjema om dokumentasjon i forbindelse med skattekort, D-nummer, fødselsnummer etc. får du via Ny i Norge sine internettsider.
 • For å åpne bankkonto i Norge (krav for å få lønn) må du har norsk fødselsnummer – finn informasjon via Ny i Norge.
 • Skatteetaten har også god informasjon og rettledning.


Fakta om Nordlandssykehuset

 • Nordlandssykehuset ligger litt nord for polarsirkelen, på tre lokasjoner: Bodø, Lofoten og Vesterålen. Hos oss kan du kombinere jobb med friluftsliv i storslått natur og flotte kulturopplevelser.

 • Vi er nest størst i Nord-Norge, et moderne utdanningssykehus med 5 200 medarbeideremed høy kompetanse som betjener en populasjon på 210 000.
 • Vårt sykehus tar imot mellom 650-700 studenter årlig innenfor mange studieretninger, og er studiested de to siste årene for medisiner-studenter fra Universitetet i Nord Norge.
 • Forskning er viktig og prioritert område for Nordlandssykehuset. Vår egen forskningsseksjon som gir støtte og hjelp til våre forskere og Phd kandidater. Pr. tiden har vi 50 medarbeidere med doktorgrad, 10 professorater og 30 stipendiater.  Link til forskningssidene våre her
 • HR Seksjon for kunnskapsbygging og rekruttering gir ansatte støtte og veiledning i gjennomføringen av videreutdanning og spesialistutdanning. Seksjonen har eget bibliotek med on-line tilgang til internasjonale tidsskrift, og dyktige medarbeidere som gir støtte og hjelp til våre ansatte.
 • I Nordlandssykehuset ansetter vi i snitt ca 700 nye medarbeidere hvert år innenfor alle fagområder. Pr. tiden har vi medarbeidere som representerer mer enn 30 forskjellige nasjonaliteter 
 • Vi sier at hos oss er alt nært; jobb, skole, barnehage, kultur og natur. Om du kommer og jobber hos oss, er sjansen stor for at du kan sykle eller gå til jobben. Om du vil ut å reise, er det kort vei til flyplassen, den ligger midt i byen.

Her får du tid og mulighet til å nyte livet. Vi er en region i vekst og utvikling, vi er et sykehus som trenger flinke fagfolk. 

 


Work with us


Fant du det du lette etter?